Wegwijs worden op Jaarcongres BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven

Laatste update 11 oktober 2019 Leestijd: 4 min

Wegwijs maken was zowel het doel als het thema van het Jaarcongres BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven 2019. De bijna achthonderd bezoekers kregen een schat aan informatie mee bij een groot aantal sessies en discussies. Zeventien verschillende onderwerpen kwamen aan bod naast de grote, centrale inspiratiesessies. De opzet sluit volgens branchevoorzitter Gerard ten Buuren aan bij de kern van BOVAG: “Richting geven aan zijn leden door deze te voorzien van kennis, trends, inzichten en vaardigheden.”

Ten Buuren nam aanwezigen mee in de uitdagingen die hij ziet voor onafhankelijke autobedrijven. Eentje daarvan is de invloed van de autofabrikanten direct op de berijder nu auto's in staat zijn terug te communiceren zonder dat de auto in een garage aan een computer staat gekoppeld. En als tweede het toegang blijven houden tot technische voertuiginformatie zodat de onafhankelijke autobedrijven onderhoud en reparaties kunnen blijven uitvoeren. Voor beide onderwerpen ziet Ten Buuren een belangrijke lobbytaak voor BOVAG.

Fabrikanteninformatie

BOVAG branchemanager Hans Joosten onthulde nieuws over de toegang tot fabrikanteninformatie. Een werkgroep bestaande uit allerlei verschillende bedrijven en organisaties uit de branche zet zich in om de toegang tot fabrikanteninformatie makkelijker te maken voor onafhankelijke autobedrijven. Zij werken aan het meer standaardiseren van termen, aan een campagne en aan een digitale plaats met nuttige informatie over de toegang tot fabrikantendata.

CarProf Valentijn

Hoogtepunt van de avond was traditioneel de uitslag van de verkiezing BOVAG Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar. De drie finalisten van de editie 2019-2020 waren CarProf Valentijn uit Zaltbommel, Auto Ruesink uit Goor en Carteam Uithoorn. CarProf Valentijn ging er met de winst vandoor. De jury roemde dat ‘alles tot in het kleinste detail is overdacht in het bedrijf, dat er is geïnvesteerd in goede apparatuur en dat er aandacht is voor duurzaamheid en veilig en ergonomisch werken.

Meer informatie workshops

Foto’s

Blije klanten

Hans Joosten toonde tijdens het congres een video waarin klanten van onafhankelijke autobedrijven door het hele land werden gevraagd naar hun ervaringen met het autobedrijf. Bekijk wat zij zeiden:

 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring