Broekhuis Autoverhuur voorkomt criminaliteit dankzij Elena

Laatste update 22 november 2019 Leestijd: 4 min

Voor Saskia Wagemaker – den Besten van Broekhuis Autoverhuur in Alkmaar is Elena gebruiken een vast onderdeel van het bedrijfsproces. Om huurders te controleren, maar ook om het waarschuwingssysteem te vullen. Ze hebben zelf criminaliteit voorkomen door Elena te gebruiken en willen door ook actief te vullen collega’s uit de branche helpen om narigheid te voorkomen. “Ik hoop ook dat zij dubieuze huurders registeren. Je moet het echt samen doen, om de branche veilig en prettig te houden.”

Saskia-Wagemaker-Broekhuis-Elena-web.jpgSaskia Wagemaker – den Besten zit al achttien jaar in de verhuurbranche. Ooit begon ze als stagiair bij Martin Schilder Autoverhuur, dat twee jaar geleden werd overgenomen door Broekhuis. Als operationeel manager is Wagemaker voornamelijk bezig met de ‘probleemgevallen’ aan de balie. “Als er iets niet goed gaat, een klant houdt zich niet aan het contract of een auto wordt verduisterd, dan ga ik ermee aan de slag. Ik beslis of de persoon uiteindelijk in Elena komt te staan. Dit zijn natuurlijk de uitzonderlijke gevallen, met het merendeel van de klanten zijn we hartstikke blij. We hebben goede systemen en duidelijke procedures die helpen om de juiste beslissingen te nemen aan de balie. Het percentage dubieuze huurders kunnen we daardoor zoveel mogelijk beperken.”  

Erger voorkomen

“Vanaf de start van Elena maak ik er gebruik van, tegenwoordig is het standaard geïntegreerd in ons softwarepakket.” De controle van huurders zit standaard in het werkproces van Broekhuis, iedereen wordt automatisch gecheckt. “We gaan heel serieus om met Elena, om te controleren maar ook zeker om te vullen. Uiteindelijk help je ook collega's om erger te voorkomen. Als je een klant hebt die zich niet aan de afspraken houdt, dan wil je daar niet een ander mee opzadelen.“ Door te vullen, willen ze ook andere verhuurbedrijven helpen. Saskia Wagemaker – den Besten hoopt ook dat anderen het systeem vullen. “Dat is wel echt belangrijk, je moet het echt samen doen.” 

Van de lijst

Als een klant de factuur niet betaalt, wordt bij Broekhuis in een aanmaning gemeld dat de klant het risico loopt op de Elena-lijst te komen. “We hopen dat klanten dan alsnog betalen, omdat ze niet op een zwarte lijst willen staan. We merken dat ze door zo’n waarschuwing dan soms alsnog betalen. Als iemand als wanbetaler in Elena staat, leggen we uit dat hij naar het laatste verhuurbedrijf moet gaan om dit op te lossen. We zeggen dan niet: betaal maar extra borg, dan mag je wel huren. We zijn daar heel consequent in.” 

Diefstal voorkomen

Een jaar geleden was er iemand in Elena geregistreerd, omdat diegene een huurauto had gestolen bij Broekhuis. “Op een dag werden we gebeld door een verhuurder in Amsterdam. Hij vertelde dat hij blij was dat we deze persoon op de lijst hadden gezet, want die stond bij hem aan de balie. Je ziet in veel gevallen dat mensen met slechte bedoelingen het bij andere verhuurbedrijven blijven proberen”, benadrukt Wagemaker – den Besten het belang van Elena. 

Extra checks

Naast Elena doet het bedrijf nog meer om criminaliteit te voorkomen. Onlangs hebben drie collega’s in oktober de training ‘Omgaan met criminaliteit en agressie’ gevolgd.  Ook hebben ze apparatuur die de echtheid van paspoorten en rijbewijzen checkt. “We gaan altijd een aantal punten na, denk aan kredietwaardigheid en het Centraal curatele- en bewindregister . Er is een keer een auto bij ons verduisterd, die was verhuurd aan iemand die katvanger bleek te zijn. Hij bleek achteraf wel in het curateleregister  te staan. Soms moet je eerst iets ervaren voordat je het in gaat voeren. Gelukkig is het curateleregister nu ook geïntegreerd in de Elena-database.” 

Maakt u al gebruik van Elena? Op mijn.bovag.nl/elena vindt u meer informatie. Download hieronder de flyer, met tien redenen om Elena te gebruiken.  

 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring