Cao voor het Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf is aangemeld

Laatste update 05 juni 2019 Leestijd: 3 min

De cao MvT kan weer toegepast worden nu de cao-tekst is aangemeld bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hierdoor kan er ook weer gebruik gemaakt worden van afspraken in de cao die afwijken van de wet. Een voorbeeld hiervan is de proeftijd van twee maanden.

Wettelijk mag er namelijk maar één maand proeftijd opgenomen worden in een arbeidsovereenkomst. Van afwijkingen van de wet kan pas gebruik worden gemaakt als de cao formeel is aangemeld bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en BOVAG de kennisgeving van ontvangt heeft gekregen. Voor de cao MvT geldt dat vanaf 3 juni 2019.

Terugwerkende kracht 

De ingangsdatum van de cao ligt op 1 november 2018. Voor BOVAG-leden gaat de cao dus met terugwerkende kracht in per die datum. Als u ervoor heeft gekozen om de cao-verhoging van 1 februari 2019 pas te geven op het moment dat de cao is aangemeld, dan moet u de verhoging alsnog met terugwerkende kracht aan uw medewerkers geven vanaf 1 februari 2019. 

Algemeen verbindend verklaring

Na aanmelding van de cao is direct ook een algemeen verbindend verklaring van de cao aangevraagd. Met deze verklaring geldt de cao voor alle bedrijven en hun medewerkers in de sector, dus ook als zij geen lid zijn van BOVAG. Zodra de cao algemeen verbindend is verklaard informeert BOVAG u hierover.

Cao-boekje

De tekst van de nieuwe cao vindt u onderaan dit bericht. Nadat de cao algemeen verbindend is verklaard zullen de cao-boekjes gedrukt worden. Zodra deze er is, ontvangen BOVAG-leden kosteloos één exemplaar.

Vragen?

Als u vragen heeft over de cao dan kunt u contact opnemen met BOVAG Ledenadvies via 030 – 65 95 300 of ledenadvies@bovag.nl.

    No data found

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring