Nog geen Generatiepact in cao MvT

Laatste update 25 februari 2019 Leestijd: 2 min

In het cao-akkoord Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijven van november 2018 hebben we afgesproken dat medewerkers vanaf 60 jaar mee mogen doen met het Generatiepact. Daar kan op dit moment nog geen gebruik van worden gemaakt.

De regeling die nu van toepassing is bij PMT (pensioenfonds) geldt alleen voor de Metaal en Techniek en vanaf 62 jaar. Uiteraard staat BOVAG met vakbonden achter gemaakte afspraken, maar om deze te kunnen uitvoeren, is er een wijziging van het pensioenreglement van PMT door de Vakraad nodig om ook medewerkers van de Motorvoertuigensector mee te laten doen én vanaf 60 jaar.  Deze wijziging is nog niet doorgevoerd.

Het Generatiepact houdt in dat oudere medewerkers minder kunnen werken tegen wat minder salaris, waarbij de pensioenopbouw honderd procent blijft. In de sector is er veel animo voor.  Doorvoeren van de wijziging blijkt nog niet zo eenvoudig. De Vakraad wil om inhoudelijke redenen vooralsnog niet instemmen met de mogelijkheid om van het Generatiepact gebruik te maken vanaf 60 jaar. Uiteraard probeert BOVAG via alle mogelijke manieren dat te regelen voor de leden en medewerkers. Samen met vakbonden is daarom een brief geschreven aan de Vakraad en aan PMT waarin wij nadrukkelijk vragen om het Generatiepact voor de Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijven (MvT) mogelijk te maken vanaf 60 jaar.  

Omdat er nog geen wijziging gemaakt wordt in het pensioenreglement van PMT is het nog steeds niet mogelijk voor medewerkers van de cao MvT om gebruik te maken van het Generatiepact, ook niet vanaf 62 jaar. BOVAG begrijpt dat de verwachtingen vooralsnog niet waargemaakt kunnen worden, maar wij werken er hard aan om dat wel zo spoedig mogelijk voor elkaar te krijgen. Uiteraard berichten wij leden zo spoedig mogelijk als van het Generatiepact gebruik gemaakt kan worden.

Bijeenkomst 13 maart

Wilt u meer weten over het generatiepact en andere zaken uit de nieuwe cao Motorvoertuigen- en Tweewielerbedrijven? Kom dan op 13 maart naar de bijeenkomst hierover in het BOVAGhuis.

Informatie en aanmelden cao-bijeenkomst MvT

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring