BOVAG en KCI Jaarcongres trapt kampeerseizoen af met ruim 200 bezoekers

Laatste update 05 april 2019 Leestijd: 3 min

Zo’n 210 bezoekers waren op maandag 1 april aanwezig op het BOVAG en KCI Jaarcongres in het Sportcentrum Papendal. Belangrijke onderwerpen zoals schadeherstel, kwaliteit, lobby en promotie kwamen aan bod. Daarnaast was er veel tijd ingeruimd om te netwerken en dat werd dan ook volop gedaan. In dit artikel vindt u de belangrijkste informatie die tijdens het congres is gedeeld.

Voorzitter BOVAG Caravan- en Camperbedrijven Siewert Gorter en KCI-voorzitter Leo Diepemaat waren als eersten te gast op het podium voor een welkomstwoord én een terugblik op het afgelopen jaar. BOVAG-branchemanager Maarten Mastop en KCI-secretaris Hans Louwers presenteerden vervolgens de nieuwste branchecijfers uit de Kampeermonitor 2019. Uit het onderzoek blijkt dat kamperen nog steeds erg populair is, maar dat het consumentengedrag verandert.

Klik hier voor de resultaten uit de Kampeermonitor 2019

Oranje bank

Op de oranje bank op het podium namen tijdens het BOVAG-programma uiteenlopende gasten plaats, die in gesprek gingen over actualiteiten. Vragen zoals ‘hoe ziet de toekomst van schadeherstel eruit?’, ‘hoe houden we de kwaliteit op het juiste peil?’, ‘wat doet BOVAG in de lobby voor caravan- en camperbedrijven?’ passeerden de revue. Ondernemers en (BOVAG-)specialisten namen plaats op de bank en gingen onder leiding van dagvoorzitter Janneke Willemse met elkaar in gesprek.

Klik hier voor de 5 belangrijkste nieuwsfeiten

Humoristische afsluiter

Cabaretier en filosoof Paul Smit sloot de dag op humoristische wijze af. Hij gaf een kijkje in de (onbewuste) werking van ons brein en vertaalde dit naar de praktijk. Smit liet zien dat onze hersenen moeite hebben met verandering en ging in op thema’s als bedrijfscultuur, klantcontact en beïnvloeding.

Bedrijvenmarkt

Tijdens en aan het einde van het congres was er tijd om te netwerken en daar werd volop gebruik van gemaakt. Ook was er een bedrijvenmarkt waar de Partners in Business van BOVAG Caravan- en Camperbedrijven zich presenteerden. Deze partners hebben het congres mede mogelijk gemaakt: Bovemij, BOVAG Ledenwinkel, ACSI, Gimeg en Isabella. Op de bedrijvenmarkt stonden ook de specialisten van BOVAG Ledenadvies en Bemiddeling en een BOVAG/OOMT-loopbaancoach klaar om vragen van leden te beantwoorden.

Lees verder:

Fototerugblik

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring