Jaarcongres caravan- en camperbedrijven 2019: de 5 belangrijkste nieuwsfeiten

Laatste update 23 augustus 2019 Leestijd: 5 min

Actuele onderwerpen in de kampeerbranche, zoals schadeherstel, kwaliteit en promotie, werden tijdens het BOVAG-programma op het BOVAG en KCI Jaarcongres op 1 april besproken op de oranje bank. Uiteenlopende gasten waaronder (BOVAG-)specialisten en ondernemers werden door dagvoorzitter Janneke Willemse aan de tand gevoeld. De belangrijkste punten leest u hieronder.

1. Ontwikkelingen rond schadeherstel in de caravan- en camperbranche

BOVAG heeft sinds 2017 een afdeling BOVAG Schadeherstelbedrijven, daar wordt een sectie caravan- en camperschadeherstel gecreëerd. Samen met FOCWA wordt gewerkt aan één schadenorm, die ondergebracht wordt in de bestaande stichting. Leden kunnen zich voor deze norm kwalificeren. De sectie caravan- en camperschadeherstel start naar verwachting op 1 januari 2020. In het najaar van 2019 maakt BOVAG meer bekend over de kwaliteitsnorm en hoe u lid kunt worden van de sectie. BOVAG-leden zijn hierdoor niet meer afhankelijk van een dubbel lidmaatschap FOCWA voor schadeactiviteiten.

2. OOMT biedt ondersteuning bij het binden en boeien van personeel

OOMT heeft drie programma’s die caravan- en camperbedrijven gratis kunnen afnemen: Automotive got talent, Escape room en Magazine Cover. Ook kan kosteloos een BOVAG-loopbaancoach ingeschakeld worden, die helpen meedenken over opleiding en ontwikkeling van zowel werkgevers als werknemers. BOVAG werkt met OOMT en Innovam aan een plan voor de branche, als het gaat om bijvoorbeeld instroom, vakopleidingen en young management-trainingen. Komende maanden gaat OOMT met vijftien bedrijven in de branche in gesprek om de behoefte in kaart te brengen. Meer weten? Klik op de bovenstaande OOMT-producten voor meer informatie.

3. Kwaliteit BOVAG Onderhoudsbeurt op peil met nieuwe keuringsmethode

BOVAG heeft afgelopen maand een succesvolle pilot uitgevoerd met Aboma. Keuringsinstantie Aboma biedt een systeem (AMTek) dat de kwaliteit van de BOVAG Onderhoudsbeurt in onze branche kan waarborgen. Dit systeem werkt met een periodieke keuringsbegeleiding, dat het huidige systeem van steekproeven vervangt. Het nieuwe systeem biedt ook:

  • Een uniforme manier van werken
  • Samenwerking in plaats van controle
  • Mogelijkheid om beter aan te sluiten op specifieke behoefte van keurmeester
  • Kennis delen
  • Zelf plannen in plaats van onverwacht bezoek
  • Keuringsbegeleiding met meerdere monteurs tegelijkertijd
  • Digitale rapportages

BOVAG werkt de komende maanden samen met bestuur aan een plan van aanpak. In het najaar vertelt BOVAG daar meer over. Het is de bedoeling dat het nieuwe systeem voorjaar 2020 (voor de start van het seizoen) wordt ingevoerd. Houd de berichtgeving in de BOVAG-media dus in de gaten.

Lees verder:

4. BOVAG lobbyt óók voor de caravan- en camperbranche

BOVAG is de enige partij in de caravan- en camperbranche die daadwerkelijk aan tafel zit op hoog niveau (Europees parlement, ministeries, mobiliteitstafel klimaatakkoord, etc.). BOVAG is een groot collectief en heeft een sterk netwerk, daar heeft de afdeling BOVAG Caravan- en Camperbedrijven profijt van. Benieuwd waar deze lobby plaatsvindt en wat de belangrijkste dossiers zijn? Bekijk onderstaande documenten. Nieuws over de BOVAG-lobby kunt u volgen op mijn.bovag.nl.

Bekijk ook:

5. BOVAG zet weer flink in op promotie: viaBOVAG.nl en campagne dit jaar

BOVAG Caravan- en Camperbedrijven gaat ook aansluiten op occasionwebsite viaBOVAG.nl, naar verwachting in 2020. De voorbereidingen starten dit najaar. De BOVAG-campagne is weer opgestart, daarbij wordt het seizoen gevolgd. Onderhoud staat centraal in het voorjaar, inspiratie in de zomer en sales in het najaar. In dat kader is BOVAG dit jaar te vinden op meerdere evenementen met de BOVAG Ideeënbus: propvol inspiratie en tips voor je caravan, camper en vouwwagen. Ook de BOVAG-pitstop wordt dit jaar weer ingezet, waar kampeerders hun kampeermiddel technisch kunnen laten checken en meer informatie krijgen over de BOVAG Onderhoudsbeurt. In 2020 schaalt BOVAG de campagne verder op, waarbij sales wordt gekoppeld aan viaBOVAG.nl in combinatie met een grootschalige publiekscampagne.

Lees verder:

Lees verder:

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring