Nieuwe opleiding autotechniek voor zij-instromers

Laatste update 27 september 2018 Leestijd: 2 min

Om snel in te kunnen spelen op de vraag naar technisch personeel bij autobedrijven zijn ROC Midden-Nederland en Innovam gestart met het Automotive College. Deze bedrijfsschool leidt met name zij-instromers op tot autotechnicus.

De volledige opleiding duurt twee jaar, maar door in de eerste maanden van de opleiding veel praktijkonderwijs te bieden, zijn de leerlingen van het Automotive College snel inzetbaar in de bedrijven waarvoor zij gaan werken. Daarmee hoopt de bedrijfsschool een bijdrage te leveren aan het terugdringen van het personeelstekort in deze sector.
 
De zij-instromers van het Automotive College komen uit verschillende doelgroepen. Het gaat hierbij om mensen die de overstap naar een baan in de mobiliteitsbranche willen maken en werkzoekenden. Daarnaast is de opleiding geschikt voor vakmensen met werkervaring in het autobedrijf die hun theoretische en praktische kennis willen versterken en een officieel diploma willen halen.

OOMT

 
Naast ROC Midden-Nederland en Innovam zijn het UWV en opleidings- en ontwikkelingsfonds OOMT betrokken bij de nieuwe opleiding. Eerder opende ROC Midden-Nederland al een vergelijkbare bedrijfsschool, in samenwerking met de Tweewieler Academy van Innovam.

Leerling


Enkele leerlingen van de bedrijfsschool hebben nog geen leerwerkplek. Kunt u zo'n plek bieden, neem dan vrijblijvend contact op met Rutger Huijsman van Innovam, telefoonnummer 06-52313894.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring