Download en gebruik de uitbestedingsovereenkomsten schadeherstel

Laatste update 11 oktober 2018 Leestijd: 2 min

Met de komst van één Branchenormering Schadeherstel van BOVAG en Focwa hebben leden meer ruimte gekregen om bepaalde activiteiten uit te besteden. Wanneer werkzaamheden van schadeherstelbedrijven worden uitbesteed is het belangrijk dat er goede afspraken worden gemaakt en dat deze worden vastgelegd in een zogenoemde uitbestedingsovereenkomst. Dit is zelfs verplicht in de branchenormering. BOVAG heeft daarvoor twee voorbeeldcontracten opgesteld die leden kunnen gebruiken.

Er zijn twee verschillende type uitbestedingen te benoemen.  
  1. Het uitbesteden van bepaalde werkzaamheden aan een vaste leverancier, bijvoorbeeld een leverancier die altijd de airco’s doet of ruitvervanging. Hiervoor kunt u de voorbeeld mantelovereenkomst gebruiken.
  2. Het éénmalig uitbesteden van bepaalde type werkzaamheden aan een leverancier. Hiervoor kunt u gebruik maken van de uitbestedingsovereenkomst per opdracht.
In beide gevallen kunnen ondernemers de voorbeeldovereenkomsten gebruiken en naar gelang aanpassen naar de omstandigheden en/of de afspraken die gemaakt zijn. Het gebruik van een uitbestedingsovereenkomst is erg belangrijk. Hiermee zijn er duidelijke afspraken en weet elke partij wat ze van elkaar mogen verwachten en voorkomt zo discussie achteraf.

Download het kwaliteitshandboek branchenormering

Lees meer over de Branchenormering Schadeherstel    

Vragen

Heeft u vragen over de uitbestedingsovereenkomst? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via ledenadvies@bovag.nl of 030-65 95 300.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring