Cao Tank en Was kan weer toegepast worden

Laatste update 22 augustus 2018 Leestijd: 2 min

Afspraken in de nieuwe cao die afwijken van wettelijke regelingen kunnen weer gebruikt worden nu de cao-tekst is aangemeld bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Een voorbeeld hiervan is de proeftijd van twee maanden. Wettelijk mag er maar één maand proeftijd opgenomen worden in een arbeidscontract.

Na de aanmelding van de cao volgde 8 januari de kennisgeving van ontvangst (kvo). Vanaf dit moment is de nieuwe cao rechtsgeldig en kan hij toegepast worden door BOVAG-leden. Ook met terugwerkende kracht vanaf 1 december 2017, de ingangsdatum van de cao. De cao loopt tot 31 december 2019.

Algemeen verbindend verklaring

Het aanmelden van de cao bij het Ministerie SZW is ook nodig voor de algemeen verbindend verklaring (avv). Met deze verklaring geldt de cao voor alle bedrijven en hun medewerkers in de sector, dus ook als zij geen lid van BOVAG zijn. BOVAG informeert u zodra de avv rond is.

Cao-boekje

De tekst van de nieuwe cao vindt u onderaan dit bericht. Er kunnen nog wijzigingen optreden en er komt ook nog een mooi opgemaakt cao-boekje. Zodra deze er is, ontvangen BOVAG-leden kosteloos één exemplaar.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring