Schadeherstelbedrijven en ROC RijnIJssel pakken gezamenlijk opleidingsprobleem aan

Laatste update 21 december 2018 Leestijd: 2 min

Schadeherstelbedrijven in de regio Arnhem en het ROC RijnIJssel slaan de handen ineen om het opleidingsniveau en de instroom van nieuw personeel aan te pakken. Een mooi initiatief dat BOVAG van harte toejuicht. In bijvoorbeeld de truckbranche hebben zulke samenwerkingen al tot goede resultaten geleid.

Bedrijven en het ROC RijnIJssel verkennen hun samenwerking eind januari. Dan onderzoeken ze samen met BOVAG en Focwa de mogelijkheden om de instroom op dit ROC te verbeteren, want door een leerlingentekort dreigt de opleiding onrendabel te worden. Hulp van het bedrijfsleven in de vorm van het beschikbaar stellen van materialen zoals een spuitcabine is wellicht een oplossing. Dat schadeherstelbedrijven ook baat hebben bij het voorbestaan van een opleiding in de buurt, is evident. Geen leerlingen betekent meestal ook geen nieuwe aanwas van personeel.

BOVAG deed al veel ervaring op met dit soort samenwerking tussen bedrijven en scholen in onder andere de TruckAcademy. Daar zijn op landelijk niveau minder, maar beter ingerichte opleidingslocaties aangewezen met een sterke commitment vanuit het bedrijfsleven. Zowel in het leveren van praktijkmaterialen als in de vorm van leerwerkplekken.

Wilt u in uw regio ook werken een hogere en kwalitatief betere geschoolde stroom nieuwe medewerkers voor de schadebranche, meldt u dan bij BOVAG. Stuur in dat geval een mail naar schadeherstel@bovag.nl.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring