Geef uw mening over het ontwerpbesluit ‘snorfiets op de rijbaan’

Laatste update 04 september 2018 Leestijd: 2 min

Gemeente Amsterdam streeft ernaar om vanaf begin 2019 de snorscooters in Amsterdam mét helm binnen de ring A10 naar de rijbaan te verplaatsen. Bent u het net als BOVAG niet eens met deze besluitvorming? Geef dan uw mening hierover (officieel: een zienswijze indienen) op de website van de gemeente Amsterdam. Alle zienswijzen tegen het ontwerpbesluit worden betrokken bij het definitieve verkeersbesluit. Reageren kan tot en met 24 september 2018.

Per 1 juli is de AMVB (Algemene maatregel van bestuur) van kracht geworden, die de gemeente Amsterdam de mogelijkheid geeft om snorfietsen naar de rijbaan te verplaatsen mét helm. De gemeente Amsterdam heeft het concept ontwerp- en verkeersbesluit deze maand gepubliceerd en deze ligt nu zes weken open voor commentaar. Iedereen mag een zienswijze indienen over het besluit, ook mensen die geen snorfiets bezitten of niet in de gemeente Amsterdam wonen.

Verkeersonveilige situaties

Het verplaatsen van de snorfiets naar de rijbaan heeft grote gevolgen voor de toekomst van de snorfiets. BOVAG voorziet een toename van verkeersonveilige situaties: snorfietsers voelen zich niet veilig op de rijbaan, de snelheidsverschillen zijn te groot en een helm voorkomt geen ongevallen. Christa Grootveld, branchemanager BOVAG Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven: “BOVAG is voor verbetering van de luchtkwaliteit en verkeersveiligheid, maar niet voor een lappendeken van regels die onduidelijkheid en onveiligheid creëren in het verkeer. De uitvoering van het verkeersbesluit in Amsterdam, met mogelijk verstrekkende gevolgen voor de berijder van de snorfiets,  moet goed gemonitord en geëvalueerd worden. Daartoe heeft BOVAG de overheid en politiek opgeroepen.

Geef uw mening

BOVAG vult de zienswijze in namens de achterban, maar roept ook BOVAG-leden op om hun mening te geven. Christa Grootveld: “De gemeente moet officieel alle zienswijzen serieus behandelen en deze meewegen in het definitieve besluit. Het heeft dus zeker zin om een zienswijze in te dienen!”

Iedereen mag op het ontwerpbesluit reageren, laat dus ook uw stem horen (uiterlijk 24 september)!

Klik hier om uw mening te geven

Lees meer over de plannen van de gemeente Amsterdam

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring