Samenwerking preventiemedewerker en bedrijfsarts centraal in kosteloos webinar

Laatste update 21 september 2017 Leestijd: 1 min

De samenwerking tussen de preventiemedewerker en bedrijfsarts wordt intensiever onder de nieuwe Arbowet. TNO organiseert een gratis webinar hierover.

Elk bedrijf moet tenminste één medewerker benoemen als preventiemedewerker. Alls het bedrijf niet meer dan  25 medewerkers in dienst heeft, mag dit de directeur zijn, anders mag dit niet. De OR of het medezeggenschapsorgaan moet instemmen met deze benoeming. Sinds op 1 juli 2017 de Arbowet gewijzigd is, is de rol van de preventiemedewerker duidelijker geworden. Deze moet namelijk nauwer gaan samenwerken met de bedrijfsarts en andere arbodienstverleners en en moet hen voorzien van advies. De manier waarop de bedrijfsarts en de preventiemedewerker (en de OR) onderling overleg hebben moet geregeld worden via het basiscontract.

3 oktober

Wat de toegevoegde waarde is van deze samenwerking en hoe je tot een goede samenwerking komt, is onderwerp van het gratis webinar dat TNO op dinsdag 3 oktober van 16.00 en 16.30 uur organiseert. Het webinar wordt georganiseerd door TNO en u kunt zich hier aanmelden.

 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring