AWVN: Arbeidsmarktproblemen groter dan gedacht

Laatste update 03 oktober 2017 Leestijd: 2 min

67% van de respondenten in de onlangs gehouden AWVN-arbeidsmarktenquête 2017 ondervindt grotere problemen bij het vinden van geschikt personeel, 35% vindt het steeds moeilijker om personeel vast te houden en 39% ondervindt juist grotere moeilijkheden bij het ontslaan van personeel.

Aan deze enquête nam een dwarsdoorsnede van de AWVN-achterban en daarmee van het Nederlandse bedrijfsleven deel. De problemen die werkgevers ondervinden, zijn groter dan gedacht zowel bij het aantrekken als bij het afstoten van personeel.

Ook heeft meer dan driekwart van de bedrijven grote problemen met de hoge kosten die zieke werknemers met zich meebrengen. De oplossingen zijn er niet 1-2-3, ze leveren vaak pas op langere termijn resultaat op. Den aan duurzame inzetbaarheid. Of ze vloeien rechtstreeks voort uit wet- en regelgeving, bijvoorbeeld bij loondoorbetaling bij ziekte.

Bekijk het AWVN-rapport Arbeidsmarkt 2017 op de website van AWVN.

Advies van BOVAG

Herkent u de uitkomst van dit onderzoek en heeft u advies nodig bij vraagstukken rond werkgeverszaken? Welicht dat de loopbaancoaches van BOVAG uitkomst kunnen bieden. Uiteraard kunt u ook bij BOVAG Ledenadvies terecht (alleen BOVAG-leden).
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring