Heeft u de eenmalige uitkering van 2017 al uitgekeerd?

Laatste update 01 december 2017 Leestijd: 2 min

In de cao MvT is voor 2017 een eenmalige uitkering afgesproken. Tot 1 december 2017 heeft u nog de keuze om deze eenmalige uitkering toe te kennen in de vorm van 2 vrije dagen óf € 300,- bruto uit te betalen. Na 1 december 2017 is het alleen mogelijk om de eenmalige uitkering uit te keren in geld.

In de cao is bepaald dat als u kiest voor het toekennen van vrije tijd, deze uren vóór 1 december 2017 opgenomen moeten zijn. Is dat niet het geval, dan heeft hij recht op een bruto uitkering van € 150,- per niet genoten dag. Dit moet dan uitgekeerd worden bij de salarisbetaling van december 2017.

Parttimers en werknemers die niet het hele jaar in dienst zijn

Voor parttimers geldt dat de eenmalige uitkering wordt verrekend naar evenredigheid van het aantal uren dat de parttimer per week werkt. Als een parttimer bijvoorbeeld 24 uur per week werkt, dan ontvangt hij een eenmalige uitkering ter hoogte van bruto € 189,47. Is de werknemer gedurende het jaar 2017 in of uit dienst gegaan, dan ontvangt de werknemer de eenmalige uitkering naar rato van het aantal maanden die deze persoon in 2017 in dienst was.

Vragen

Heeft u vragen hierover? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring