Groeit door e-commerce het aantal bestelwagens?

Laatste update 15 november 2017 Leestijd: 2 min

Dit is één van de mythes over bestelwagens die Connekt heeft onderzocht. Wat blijkt? Bij het bezorgen van internetbestellingen aan huis zijn 15.000 tot 25.000 bestelauto's betrokken. Dit is slechts 1,8% tot 3,2% van het totale bestand aan bestelauto's in Nederland. Deze mythe wordt in het rapport 'Gebruikers en inzet van bestelauto’s' ontkracht.

De bestelauto is hét werkpaard van bedrijven en zzp’ers in de Nederlandse economie. In Nederland zijn er ruim 923.000 bestelauto’s, dit is ongeveer 1 bestelauto per 9 werkende Nederlanders. 

Bestelautobestand in Nederland

Er was echter nog relatief weinig bekend over de inzet van bestelauto’s in Nederland in vergelijking met andere vervoersmiddelen. Connekt heeft daarom breed in kaart gebracht hoe het bestelautobestand in Nederland er uitziet, welke ontwikkelingen hier de laatste jaren in geweest zijn en hoe Nederlandse bedrijven en zzp’ers de bestelauto inzetten voor hun dagelijkse werkzaamheden. Hierbij is er specifieke aandacht voor de vraag op welke wijze verschillende typen bestelauto’s (op basis van leeftijd en grootte) worden ingezet voor verschillende activiteiten. Een belangrijk afgeleid doel van het onderzoek is het beoordelen van het waarheidsgehalte van een aantal ‘mythes’ die er in Nederland over (de inzet van) bestelauto’s bestaat.

Lees meer interessante cijfers over bestelwagens >>

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring