Truckdealers tevreden over resultaten in tweede halfjaar van 2016

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Truckdealers zijn zeer tevreden over de ontwikkeling van de resultaten in de tweede helft van 2016. Ongeveer 80% van de bedrijven zag de omzet en winst toenemen. Ook voor de eerste helft van 2017 verwachten truckdealers een positieve ontwikkeling van de resultaten. Dit blijkt uit de conjunctuurpeiling van BOVAG over het tweede halfjaar van 2016.

Aan de conjunctuurpeiling hebben 1.152 bedrijven hebben deelgenomen, waaronder 15 truckdealers.

Toename verkoop
De toename van de omzet is terug te zien in de verkoop van nieuwe voertuigen. De registraties van nieuwe vrachtwagens is in het tweede halfjaar van 2016 met 7,1% toegenomen. De verkoop van nieuwe bestelauto’s door truckdealers nam zelfs met 33,2% toe. Alleen de verkoop van gebruikte vrachtwagens is afgenomen ten opzichte van een jaar geleden (-11,3%).

Ondernemersvertrouwen 
Voor de eerste helft van 2017 verwachten de truckdealers een positieve ontwikkeling van de resultaten. Het ondernemersvertrouwen van de truckdealers staat op het hoogste niveau sinds de start van de conjunctuurpeiling in 2009. Zo verwacht 40% een toename van de totale omzet en 29% een toename van de winstgevendheid. 

Download de volledige rapportage onderaan deze pagina (exclusief voor BOVAG-leden). 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring