Ondernemersvertrouwen autoverhuurbedrijven gestegen

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Het ondernemersvertrouwen van autoverhuurbedrijven is in het tweede halfjaar van 2016 gestegen ten opzichte van het eerste halfjaar. De bedrijven zijn positief over de ontwikkeling van de resultaten. Bijna 60% van de bedrijven rapporteerde een omzetgroei ten opzichte van de tweede helft van 2015.

Dit blijkt uit de conjunctuurpeiling van BOVAG over de tweede helft van 2016. Daaraan hebben 1.152 bedrijven hebben deelgenomen, waaronder 27 autoverhuurbedrijven. 

Winst- en omzetstijging
Veel autoverhuurbedrijven verwachten dat de positieve ontwikkeling van de resultaten zal doorzetten in het eerste halfjaar van 2017. Zo verwacht 56% dat de omzet zal stijgen ten opzichte van de eerste helft van 2016 en slechts 7% verwacht een omzetdaling. Ook verwacht 41% van de bedrijven dat de winstgevendheid zal toenemen en slechts 4% verwacht een afname.

Ondernemersvertrouwen
Het ondernemersvertrouwen, dat de verwachtingen ten aanzien van de prestaties in de komende zes maanden meet, is dan ook sterk gestegen van +9 naar +35.  Dit betekent dat de bedrijven positiever zijn over de vooruitzichten van hun bedrijf.

Download de volledige rapportage onderaan deze pagina (exclusief voor BOVAG-leden). 
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring