ANWB wil ook voor aanhangwagens all-inprijzen

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

ANWB heeft de publiciteit gezocht inzake het ontbreken van 'all-inprijzen' in de caravan- en aanhangwagenbranche. De ANWB roept de branches op om alle niet-vermijdbare kosten op te nemen in de prijs die geadverteerd wordt. In veel prijslijsten is dat overigens al het geval. Caravanfabrikanten hebben hier inmiddels afspraken over gemaakt.

Na signalen van ANWB en Consumentenbond riep de ACM (Autoriteit Consument en Markt) de autobranche vorig jaar al op om voortaan te adverteren met prijzen waarin alle niet-vermijdbare kosten zijn opgenomen. BOVAG heeft die oproep doorgegeven aan de autobedrijven. Het is immers een verplichting die voortvloeit uit de wet. De ACM heeft daarbij van meet af aan vermeld dat deze verplichting ook geldt voor bijvoorbeeld caravanbedrijven en motorfietsbedrijven. Daarom heeft BOVAG de boodschap ook aan alle relevante leden doorgegeven. Vergezeld van de mededeling dat wie zich niet houdt aan die verplichting uiteindelijk een fikse boete kan krijgen. 

'Rijklaarmaakkosten'

De ANWB richt vandaag zijn pijlen expliciet op de caravan- een aanhangwagenbranche, omdat de bond naar eigen zeggen constateert dat in de huidige prijslijsten voor consumenten nog te vaak sprake is van een aankoopprijs en daarnaast 'rijklaarmaakkosten' waarin niet-vermijdbare kosten zijn opgenomen.  

Wat moet een aanhangwagendealer doen? 

Het is voor aanhangwagenbedrijven zaak om op de eigen website en in de showroom prijzen te hanteren waarin alle niet-vermijdbare kosten zijn verwerkt. Wie dat niet doet, loopt kans op een boete. Tot de niet-vermijdbare kosten horen: transportkosten, leges, BTW, kentekenplaten en de verwijderingsbijdrage voor banden. 

Heeft u vragen over all-inprijzen en niet-vermijdbare kosten? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies: (030) 659 53 00. 

> Klik hier voor het bericht van ANWB
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring