Autoverhuurbedrijven: lever gegevens vóór 15 juli aan bij Belastingdienst

Laatste update 03 augustus 2017 Leestijd: 2 min

Autoverhuurbedrijven die een oproep hebben gekregen, moeten voor 15 juli 2017 voertuiggegevens aanleveren bij de Belastingdienst. Het gaat om informatie over de maanden april, mei en juni. De Belastingdienst staat klaar om eventuele vragen te beantwoorden.

Verhuurders waarbij in de KvK-omschrijving het woord ‘lease’ voorkomt, zijn aangeschreven door de Belastingdienst. Zij hebben het verzoek gekregen om klantgegevens aan te leveren, zoals gebruikelijk is in de leasebranche. Denk aan begin- en einddatum van het contract, het kenteken van het voertuig en gegevens van de contractpartij(en).

Instructie

Het is de eerste keer dat ondernemers deze gegevens moeten opsturen. Ondernemers hebben vooraf een brief van de Belastingdienst gekregen met daarbij een aanvraagformulier inloggegevens, retourenvelop, verkorte instructie voor de aanleveraars van het sjabloon en de definitieve handleiding kwartaalopgave 2017.

Beveiligd portaal

Grote softwareleveranciers hebben hun pakketten aangepast, zodat het voor gebruikers eenvoudig is om de informatie door te geven. Als er geen gebruik wordt gemaakt van een dergelijk pakket, is er een invulsjabloon van de Belastingdienst. Aanleveren van de gegevens kan via een beveiligd internetportaal. Verhuurbedrijven hebben voor 1 februari 2017 de inloggegevens via een aanvraagformulier moeten aanvragen.

Vragen?

De Belastingdienst is voor vragen bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 uur en 16.00 uur op telefoonnummer: (0800) 022 70 65 of via de mail: gegevensuitwisseling@belastingdienst.nl. De Belastingdienst heeft aangegeven hulp te bieden bij het aanleveren van gegevens en ziet af van sancties zolang het bedrijf zich coöperatief opstelt. Bedrijven met een bijzondere situatie kunnen ook contact opnemen met de Belastingdienst om naar een passende oplossing te zoeken.

Evaluatie

BOVAG heeft zich hard gemaakt om de administratieve last zo laag mogen te maken voor verhuurbedrijven. De aanlevertermijn is bijvoorbeeld teruggeschroefd van maandelijks naar per kwartaal. Na een jaar zullen BOVAG en de Belastingdienst het proces evalueren.

Lees verder

> Vernieuwd verzoek Belastingdienst om voertuiggegevens

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring