Overgangsperiode opzeggingen met twee jaar verlengd

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Bedrijven die nog niet voldoen aan alle lidmaatschapseisen en afdelingsvoorwaarden, en die formeel per 1 januari 2017 zijn opgezegd, krijgen twee jaar langer de tijd om zich te ontwikkelen tot volwaardig caravanbedrijf. Belangrijkste reden hiervoor is dat veel van die bedrijven de afgelopen jaren fors hebben geïnvesteerd hiervoor.

In 2015 besloot het bestuur van de afdeling Caravan- en Camperbedrijven (CCB) tot wijziging van de afdelingsvoorwaarden en lidmaatschapseisen. Onder meer werd als eis aan het lidmaatschap gekoppeld dat caravan en/of camper hoofdactiviteit diende te zijn. Vanaf 1 januari 2016 worden deze nieuwe voorwaarden gehanteerd voor nieuwe aanmeldingen. Bestaande (sub)leden kregen een jaar de tijd om alsnog aan de nieuwe voorwaarden en eisen te voldoen. Per 1 januari 2017 werd een eerste groep van bedrijven opgezegd die niet aan de eisen bleken te voldoen.
 
Deze opzeggingen zijn nu opgeschort tot eind 2018. Met deze verlengde overgangsperiode hebben de betreffende bedrijven de tijd om zich te ontwikkelen tot volwaardige caravan- en/of camperbedrijven en hun investeringen in nieuwe bedrijfsmiddelen recht te doen. Alle nieuwe aanvragen voor het (sub)lidmaatschap worden volgens het nieuwe afdelingsreglement en lidmaatschapseisen behandeld.

Vragen?
Mocht u vragen over het bovenstaande hebben, dan kunt u zich richten tot afdelingsmanager Willem Helwegen, tel. (030) 659 52 30.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring