Nieuwe opleiding: specialist keuring en onderhoud aanhangwagen

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

BOVAG heeft in samenwerking met Innovam en IBKI de inhoud van opleiding tot BOVAG Keurmeester compleet vernieuwd en aangepast naar deze tijd. Doel van de training en het examen is om specialisten op te leiden zodat zij de BOVAG-onderhoudsbeurt aanhangwagen volgens de werkinstructie kunnen uitvoeren en de caravan kunnen keuren.

De trainingen en het examen zijn in samenwerking met Innovam en IBKI ontwikkeld en bestaan uit twee onderdelen: Onderstel en Opbouw aanhangwagen. Ieder onderdeel kent een eendaagse training. Daarnaast is er nog de examentraining, die ook een dag beslaat.

Digitale intredetoets

We nodigen allereerst iedereen uit de online intredetoets te doen. Die toetst  het kennisniveau en geeft op basis daarvan een advies over welke trainingen nodig zijn om het gewenste niveau te behalen.

Heeft u monteurs in dienst? Laat hen dan, op uw verzoek, de intredetoets doen. Het is heel belangrijk dat de intredetoets gemaakt wordt zonder hulp van anderen en zonder naslagwerken. Dan alleen heeft het zin om mee te doen. Voor deelname aan de toets vragen wij een bijdrage in de kosten van € 19,50 per monteur.
De intredetoets kunt u online aanschaffen bij Innovam.

Voor de aankoop van de intredetoets is een relatienummer van Innovam nodig. Heeft u al eerder een training bij Innovam gevolgd? Dan heeft u al een relatienummer en automatisch ook een account. Via wachtwoord vergeten vraagt u uw wachtwoord op. Weet u uw relatienummer niet? Neem dan telefonisch contact op met Innovam via 030-608 77 22. Heeft u nog geen relatienummer? Klik dan op de pagina inloggen op ‘ik heb geen account’ en vul uw gegevens in. Het eerste veld vraagt een relatienummer maar dit is niet verplicht en laat u gewoon open. Het relatienummer ontvangt u binnen een dag per e-mail, waarna u de intredetoets kunt kopen.

Examentraining

Heeft u al een Keurmeester certificaat? En is uw kennis helemaal up-to-date? Dan is het mogelijk niet nodig om de vakgerichte trainingen (onderstel/opbouw) te volgen. De intredetoets geeft daar duidelijkheid over. We raden u wel aan om – net als alle overige cursisten - de zogenaamde Examentraining te doen. Hierin wordt uw kennis opgefrist en wordt u bijgepraat over bijvoorbeeld wijzigingen in de wetgeving.

Trainingen

Is de intredetoets gedaan en het advies bekend? Bespreek dan samen met uw monteur de uitkomst en schrijf daarna, afhankelijk van het advies, direct in voor een of meerdere trainingen.

  • Training specialist keuring en onderhoud onderstel 6, 7 en 8 februari
  • Training specialist keuring en onderhoud opbouw aanhangwagen 13 en 14 februari
  • Examentraining keuring en onderhoud aanhangwagen 20 februari en 1, 2, 3 en 6 t/m 9 maart

Wacht niet te lang met het doen van de intredetoets en het inschrijven voor de trainingen! De eerste training begint op 6 februari en we verwachten dat ze snel vol zitten. Toekenning van plaatsen is op basis van binnenkomst van inschrijving.

Examens

Vanaf 13 tot en met 22 maart vinden de (her)examens plaats, verzorgd door het IBKI.  Let op, ook hier is een en ander gewijzigd.  Ieder vakgebied wordt apart geëxamineerd. Kosten per examen bedragen voor Onderstel €250,- en voor Opbouw Aanhangwagen €200,- (exclusief btw). De twee examens worden op één dag afgenomen.

Voor de titel Keurmeester Aanhangwagen moeten beide examens met succes worden afgelegd.

Verder informatie en vragen?

Op www.innovam.nl/caravan-en-aanhangwagen vindt u alle praktische informatie rondom de intredetoets en de drie trainingen. Heeft u toch nog vragen? Neem dan contact op met Innovam via 030 – 60 87 816.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring