ELENA 2.0 draait op volle kracht

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Het nieuwe ELENA 2.0 is helemaal uitgerold. Deze verbeterde waarschuwingstool om huurders mee te screenen is in plaats gekomen van het oude ELENA, dat vanaf 2 januari 2017 niet meer beschikbaar is. Heeft u vragen of loopt u tegen problemen aan? Neem dan contact op met de Supportdesk.

U kunt ELENA 2.0 raadplegen via uw verhuursoftware of online via het ledenportaal. U vindt de tool in het dashboard op leden.bovag.nl (nadat u heeft ingelogd).

Wat is er verbeterd?
Met de nieuwe versie van ELENA kunt u met één muisklik de inschrijving bij Kamer van Koophandel (KvK) of het betaalgedrag van de klant aan uw balie checken. Wat is er nog meer veranderd?

  • Het systeem is gebruiksvriendelijker.
  • Apart inloggen op verschillende systemen is verleden tijd. De controle van een KvK-inschrijving, btw-nummer, het nagaan van betaalgedrag en de geldigheidscheck van een identiteitsbewijs gaan in één moeite door.
  • Alle toepassingen van ELENA vallen keurig onder de Wet Bescherming Persoonsgegevens.
  • Geautomatiseerde invulling van velden: u hoeft slechts het minimale in te voeren.
  • Mocht er onverhoopt iets misgaan, dan kunt u direct via ELENA 2.0 digitaal aangifte doen.
  • ELENA 2.0 heeft een modernere look-and-feel.

Blijf misbruik registeren
De basis van ELENA blijft natuurlijk het consequent melden van misbruik. Hoe meer aangesloten verhuurondernemers malafide huurders in Elena registreren, hoe beter het systeem voor de totale verhuurbranche zal worden. ELENA voldoet aan de eisen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens en is door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) rechtmatig bevonden. Maak hier gebruik van en riskeer geen hoge boetes van de AP door op eigen houtje bevindingen te verspreiden.

Vragen?
Meer informatie over ELENA vindt u op deze pagina. Heeft u na het lezen van deze informatie nog meer vragen? Dan kunt u contact opnemen met de Supportdesk. Heeft u nog geen koppeling met ELENA 2.0? Zorg dan dat u eerst een Mobi-ID aanvraagt. 

Voor vragen over ELENA
Supportdesk ELENA 2.0
Telefoon: (085) 024 05 21
E-mail:  support@elena.nl

Voor vragen over Mobi-ID
Klant Contact Centrum Mobi-ID Services
Telefoon: (0900) 270 07 00
E-mail: kcc@mobi-id.nl

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring