Investeren in opleiding van je werknemer een risico?

Laatste update 22 augustus 2018 Leestijd: 2 min

Nu de trainingen voor Specialist keuring en onderhoud (Keurmeester) weer zijn gestart, komen er bij BOVAG regelmatig vragen binnen over de investering die van werkgevers wordt gevraagd. Die investering is ook niet gering, maar wel nodig.

Met name om die kwaliteit van de eigen service op peil te houden en om ons als branche te blijven onderscheiden als specialisten waar je niet zonder kunt. Geen risico dus, maar een kans en een must.

Toch, als je medewerker net trainingen heeft gedaan, examens heeft gehaald, keurmeester is geworden en dan vertrekt, dat is zuur. Wat u hier als werkgever tegen kunt doen is een studiekostenovereenkomst sluiten waarin overeengekomen wordt dat in zo’n geval een deel van de door u gemaakte kosten terugbetaald moet worden door de werknemer.

BOVAG heeft voor u een modelovereenkomst opgesteld waarin is opgenomen dat kosten (cursusgeld, cursusbenodigdheden, doorbetaald salaris tijdens de cursus, e.d) deels door de werknemer moeten worden terugbetaald als de werknemer binnen drie jaar zelf besluit te vertrekken. De studiekostenovereenkomst kunt u hier downloaden.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies.

    No data found

 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring