73 Nederlandse monteurs hebben diploma gaskeuring G607 op zak

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Consumenten kunnen vanaf nu op diverse plekken in Nederland een G607 gaskeuring laten uitvoeren. In februari organiseerde BOVAG twee tweedaagse cursussen waar 83 caravan- en campermonteurs aan hebben deelgenomen. Van die monteurs wisten 73 het examen, en dus het diploma, te halen.

BOVAG organiseerde de cursus samen met Partner in Business GIMEG en TRUMA Duitsland.  Officials van de Deutsche Flüssiggas Akademie spijkerden de kennis van de cursisten in de tweedaagse cursus compleet bij. Een enkeling schrok bij aanvang dat de cursus in het Duits werd gegeven. Toch had BOVAG dit duidelijk aangegeven in de communicatie. Gelukkig besloot maar één cursist om die reden om af te haken en huiswaarts te keren. De overige cursisten sloten de cursus succesvol af met gemiddeld een 7,5 als cijfer voor het examen dat wel in de Nederlandse taal was.

Het certificaat is vijf jaar geldig. Daarna kan het certificaat middels een korte herhalingscursus nog een keer met vijf jaar verlengd worden. Bedrijven met een gecertificeerde monteur kunnen bij Deutsch Verband Flüssiggas officiële formulieren en stickers bestellen. Deze bewijzen hebben kampeerders op sommige campings in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk nodig. Bovendien maakt de certificering het ook mogelijk om Duitse caravans en campers te onderhouden.
 
gasklas.jpg
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring