Meld speed-pedelecs zonder remlicht en claxon aan voor restantvoorraadregeling

Laatste update 19 december 2017 Leestijd: 2 min

Heeft u nieuwe speed-pedelecs zonder remlicht of claxon op voorraad, dan mag u deze na 1 januari 2018 niet meer verkopen, tenzij ze via de fabrikant of importeur zijn aangemeld voor de restantvoorraadregeling.

Vanaf 1 januari 2018 vervalt de typegoedkeuring van Verordening 2002/24. Nieuwe speed-pedelecs van de categorie L1e-B (max. vermogen: < 4 kW, max. snelheid 45 km/h, trapondersteuning) die niet voorzien zijn van een claxon en remlicht mogen per 1 januari 2018 niet meer worden verkocht. Tenzij speed-pedelecs bij de RDW als restantvoorraad zijn aangemeld door de fabrikant of importeur. BOVAG raadt BOVAG-bedrijven aan contact op te nemen met de fabrikant of importeur om deze te vragen naar de restantvoorraadregeling voor deze speed-pedelecs.

Tenaamstellen

Is er geen sprake van een restantvoorraad of is het niet mogelijk het voertuig hieronder in te brengen, dan rest u weinig anders dan vóór 29 december 2017 een kenteken aan te vragen voor de bewuste speed-pedelecs en deze te naam te stellen. De speed-pedelec mag niet direct in de bedrijfsvoorraad worden geplaatst, maar moet eerst tenminste eenmaal tenaamgesteld zijn. Let hierbij op de verzekeringsplicht. Overleg met de importeur of fabrikant over de ingangsdatum en looptijd van de fabrieksgarantie, zo blijft de speed-pedelec verkoopbaar.
 
BOVAG is nog in overleg met RDW over de consequenties van het vervallen van de typegoedkeuring en de mogelijkheid om remlicht en claxon achteraf op te bouwen en dan een individuele typegoedkeuring aan te vragen.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring