RDW vervangt digitaal certificaat voor berichtuitwisseling

Laatste update 05 april 2024 Leestijd: 2 min

De RDW heeft op woensdag 3 april een certificaat vervangen in de RDW-omgeving, waar erkenningshouders iets van kunnen merken als zij bijvoorbeeld een apk afmelden of een voertuig opnemen in de bedrijfsvoorraad. Loop je nu ergens tegenaan in de berichtuitwisseling met de RDW? Dan kun je dit oplossen door het nieuwe certificaat te downloaden. 

Het gaat om het uitwisselen van berichten met de RDW op: berichten.rdw.nl, psb.rdw.nl, ivi.rdw.nl en tkr.rdw.nl. Het TLS Server-certificaat op de RDW-omgeving is vervangen door een certificaat van een andere uitgever. Als je nu problemen hebt met de berichtenuitwisseling met de RDW, dan kun je dit oplossen door het nieuwe certificaat te downloaden en te installeren. Je kunt het certificaat DigiCert Global Root G2 hier vinden. 

Update 5 april: vanwege problemen die meerdere partijen hadden met RDW-diensten is de RDW tot een tijdelijke oplossing gekomen. De oude certificaten van QuoVadis blijven nog drie maanden geldig. Als je eerder QuoVadis als vertrouwde leverancier hebt opgegeven, kun je gebruik blijven maken van de berichtendiensten. Dit certificaat verloopt over drie maanden. De RDW informeert je van tevoren over de overstap. Als je het nieuwe certificaat van DigiCert al hebt geïnstalleerd, hoef je niets te doen. 

Neem bij eventuele vragen contact op met de Servicedesk ICT van de RDW via servicedesk@rdw.nl.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring