Werkplaatskaarten voor digitale tachograaf voortaan online aanvragen

Laatste update 09 mei 2017 Leestijd: 2 min

Werkplaatskaarten voor digitale tachograaf voortaan online aanvragen

Digitale tachograafkaarten voor uw werkplaats vraagt u binnenkort online aan. Vanaf half mei introduceert Kiwa Register namelijk een nieuw portal, waarop tachograafkaarten volledig digitaal kunnen worden aangevraagd en direct online betaald. De wijzigingen op een rij.

Kiwa Register speelt met het nieuwe online aanvraagportal in op de wens van onder andere transportbedrijven en truckdealers om de administratieve handelingen rond de aanvraag van digitale tachograafkaarten te verminderen. Via het webportal wordt een aanvraag indienen, betalen en de status ervan bijhouden een stuk eenvoudiger. Daarnaast is het in het portal ook zichtbaar welke producten Kiwa al eerder voor uw bedrijf heeft afgegeven.

Voor een goede communicatie met Kiwa raad BOVAG aan om een medewerker in uw bedrijf verantwoordelijk te maken die dan ook de eHerkenning dient te beheren.

Welke verbeteringen komen er in het aanvraagportal?

  • De kaarten kunnen volledig digitaal worden aangevraagd, waarbij documenten eenvoudig geüpload kunnen worden.
  • De producten kunnen direct online betaald worden.
  • De status van de aanvragen kan online worden gevolgd.
  • Het is mogelijk om alle communicatie via e-mail te ontvangen, met uitzondering van beschikkingen. Deze wordt naar de begunstigde zelf gestuurd.

Wat verandert er voor de truckdealer?

  • Bedrijven loggen in met eHerkenning, betrouwbaarheidsniveau 1. Dit heeft als voordeel dat alle gegevens van de onderneming automatisch worden opgehaald uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Ga voor meer informatie en het aanvragen van inloggegevens naar www.eHerkenning.nl.
  • Er is direct overzicht van de lopende aanvragen en de geldige tachograafkaarten die de werkgever heeft aangevraagd voor het bedrijf of de werknemers.
  • Er is een overzicht beschikbaar van de kaarten die voor verlenging in aanmerking komen, waardoor er tijdig een verlenging aangevraagd kan worden.
  • Het is mogelijk om binnen één inlogsessie meerdere type producten aan te vragen. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfskaart, een bestuurderskaart en een werkplaatskaart.

Wilt u meer weten over het aanvraagportaal? Kijk dan op www.kiwaregister.nl.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring