Ondernemersvertrouwen autoverhuurders stabiel

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Het ondernemersvertrouwen van autoverhuurders is het afgelopen halfjaar gelijk gebleven met vorig jaar. Dit blijkt uit de BOVAG Conjunctuurpeiling over het eerste halfjaar van 2016. De verwachtingen voor het komende half jaar zijn positief.

In de tweede helft van 2015 bereikte het ondernemersvertrouwen in de verhuurbranche een nieuwe recordhoogte, en dat is in de eerste zes maanden van 2016 gelijk gebleven (+37). Dit betekent dat nog steeds meer autoverhuurbedrijven positief dan negatief gestemd zijn over de te verwachte resultaten. Zo verwacht 55% dat de omzet zal stijgen in het tweede halfjaar van 2016 ten opzichte van de tweede helft van 2015 en verwacht 32% dat de omzet gelijk zal zijn. Tevens denkt bijna tweederde (64%) van de ondervraagde bedrijven dat de winstgevendheid gelijk zal blijven.

Anton Pluim, branchemanager BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven: “Deze positieve ontwikkeling geeft aan dat de flexauto in de belangstelling staat en dat de BOVAG-leden daarmee nieuwe doelgroepen weten aan de spreken.”

Meer omzet
Uit de conjunctuurpeiling blijkt dat de totale omzet in de eerste helft van 2016 bij 50% van de autoverhuurbedrijven is toegenomen en bij 14% afgenomen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Over de ontwikkeling van de winstgevendheid in het eerste halfjaar is men minder positief: 23% rapporteerde een toename van de winstgevendheid en 18% een afname ten opzichte van de eerste zes maanden van 2015.

Meer nieuwe auto’s gekocht
Uit de cijfers van het RDC|CBMI blijkt dat er in de eerste helft van 2016 door autoverhuurbedrijven meer nieuwe auto’s zijn aangeschaft dan in het eerste halfjaar van 2015. Zo steeg het aantal nieuw gekochte personenauto’s met 4,9% ten opzichte van de eerste zes maanden van 2015. Het aantal nieuw gekochte vrachtwagens steeg met 7,4%. Het aantal nieuw gekochte bestelauto’s daalde licht opzichte van het eerste halfjaar van 2015: -4,9%.

Aan de BOVAG Conjunctuurpeiling hebben 947 BOVAG-bedrijven deelgenomen, waaronder 22 autoverhuurbedrijven.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring