Ondernemersvertrouwen aanhangwagenbedrijven op recordhoogte

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Het gaat goed met de aanhangwagenbedrijven, dat blijkt uit de conjunctuurpeiling van BOVAG over de eerste helft van 2016. Het ondernemersvertrouwen heeft dan ook een nieuwe recordhoogte bereikt.

Het ondernemersvertrouwen zit op een recordhoogte van +34. Voor het tweede halfjaar op rij rapporteerden aanhangwagenbedrijven een forse verbetering van de resultaten. Maar liefst zes op de tien zag in de eerste helft van 2016 de omzet stijgen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Ze waren zowel positief over de ontwikkeling van de sales- als de aftersalesomzet. Zo zag 57% de salesomzet toenemen ten opzichte van het eerste halfjaar in 2015 en rapporteerde slechts 7% een omzetdaling. De aftersalesomzet is in het eerste halfjaar van 2016 bij 64% van de ondervraagde bedrijven gestegen en eveneens bij slechts 7% gedaald.

Meer toeters en bellen

Wim Bouwman, voorzitter van BOVAG Aanhangwagenbedrijven: “De markt van aanhangwagens profiteert van de groeiende economie. Er wordt duidelijk weer geïnvesteerd in de aanschaf van nieuwe materieel. En ook de consument laat zich steeds vaker zien in de showroom. In de aftersales zien we een duidelijke groei. Met name worden er meer ‘toeters en bellen’ (opties en accessoires) verkocht voor op en aan de aanhangwagens en paardentrailers.

Over de tweede helft van 2016 zijn aanhangwagenbedrijven ook positief gestemd. De meerderheid van de ondervraagde bedrijven verwacht een verbetering van de totale omzet en winstgevendheid ten opzichte van de laatste zes maanden van 2015.

Aan de BOVAG Conjunctuurpeiling deden 947 bedrijven mee, waaronder 15 aanhangwagenbedrijven.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring