BOVAG Conjunctuurpeiling: vertrouwen onafhankelijke autobedrijven stijgt

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Net als in de eerste helft van 2015 zijn de onafhankelijke autobedrijven in de tweede helft van 2015 positief over de ontwikkeling van de resultaten. Bijna de helft van de bedrijven zag de winst toenemen ten opzichte van een jaar geleden.

Ook voor de eerste helft van 2016 verwachten veel bedrijven een positieve ontwikkeling van de resultaten. Het ondernemersvertrouwen is weer iets gestegen. Dat komt onder meer omdat bijna een derde verwacht dat de omzet in de werkplaats zal stijgen. Slechts 10 procent verwacht een daling. De rest verwacht dat die omzet stabiel blijft. In 2013 verwachtte nog 40 procent een daling van de werkplaats omzet.

De resultaten uit de conjunctuurpeiling komen overeen met de  geluiden die klinken in 1-op-1 gesprekken met ondernemers. Ze durven weer te investeren. In personeel en vastgoed, maar ook in nieuwe initiatieven. Het BOVAG-programma Mijn Toekomst helpt ondernemers bij het concreet maken van deze nieuwe  ambities.

Wat is een conjunctuurpeiling?
In de BOVAG Conjunctuurpeiling worden BOVAG-leden twee keer per jaar gevraagd hoe hun bedrijf het afgelopen halfjaar heeft gepresteerd ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. En wat hun verwachting is voor het komende half jaar. Op alle onderwerpen kunnen ondernemers slechts aangeven of er sprake is van een toename, afname of geen verschil (gelijk gebleven). Dat levert per branche een beeld op van de economische situatie. De onderwerpen waarover leden hun mening kunnen geven, verschillen per afdeling, omdat niet alle vragen voor elk type lid van belang zijn.

De volledige conjunctuurpeiling is onderaan deze pagina te downloaden.

 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring