BOVAG Conjunctuurpeiling: helft truckdealers verwacht meer orders

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Net als in de eerste helft van 2015 zijn de truckdealers in de tweede helft van 2015 positief over de ontwikkeling van de resultaten. Ook voor de eerste helft van 2016 verwachten de bedrijven een positieve ontwikkeling van de resultaten.

Het ondernemersvertrouwen van de truck-dealers blijft behoorlijk positief. Dat heeft zonder twijfel onder meer te maken met de verwachting van ruim de helft van de truckdealers dat de orderportefeuille zal groeien. En dat niemand verwacht dat de orderportefeuille zal krimpen.
Het is goed om te zien dat er in de Truckbranche meer optimisme is dan de afgelopen jaren. De orderportefeuilles zijn goed gevuld en de werkplaatsen zijn druk. Ook is de vraag naar personeel gestegen.

Toch is het zaak vooral verder vooruit te blijven kijken dan alleen 2016. En dan zien we beslist de nodige uitdagingen op ons pad. De vraag naar hoger geschoold technisch personeel neemt toe en de stijgende kosten van het verkoop apparaat drukt steeds zwaarder op het dealerrendement. We zullen met aandacht voor deze ontwikkelingen onze beleidsplannen voor de komende jaren moeten maken.

Wat is een conjunctuurpeiling?
In de BOVAG Conjunctuurpeiling worden BOVAG-leden twee keer per jaar gevraagd hoe hun bedrijf het afgelopen halfjaar heeft gepresteerd ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. En wat hun verwachting is voor het komende half jaar. Op alle onderwerpen kunnen ondernemers slechts aangeven of er sprake is van een toename, afname of geen verschil (gelijk gebleven). Dat levert per branche een beeld op van de economische situatie. De onderwerpen waarover leden hun mening kunnen geven, verschillen per afdeling, omdat niet alle vragen voor elk type lid van belang zijn.

De volledige conjunctuurpeiling is onderaan deze pagina te downloaden.

CP-TDE-H2-2015.png
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring