Politie-invallen bij Brabantse verhuurbedrijven

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

De politie heeft deze week invallen gedaan bij een aantal verdachte verhuurbedrijven in Brabant. Het lijkt met name te gaan om verhuurbedrijven die speciaal zijn opgericht voor het faciliteren van criminelen en verder grotendeels onder de radar werken.

Maar ook bij reguliere verhuurbedrijven is het soms niet pluis, aldus de politie in de media. De burgemeesters van Breda en Tilburg kondigden verregaande maatregelen aan, onder meer een vergunningstelsel voor verhuurbedrijven. Dat nieuws is uitgebreid verslagen door onder meer de NOS en de regionale media. BOVAG heeft op diverse plekken gereageerd op dit nieuws. De strekking van de reactie van BOVAG is dat het probleem van criminele verhuurbedrijven, of verhuurbedrijven die criminaliteit faciliteren, een gedeeld probleem is. De goede verhuurbedrijven lijden onder de kwade. Daarnaast heeft BOVAG gewezen op de uiterst succesvolle samenwerking op dit gebied met diverse politiekorpsen, waaronder dat in Amsterdam. Die gezamenlijk aanpak werpt immers zijn vruchten af. Het samenwerkingsverband behelst onder meer dat lokale verhuurbedrijven weerbaar worden gemaakt tegen vragen uit het criminele circuit, dat ze een vast, goed bereikbaar aanspreekpunt bij de politie hebben en dat de politie op zijn beurt weet hoe de hazen lopen in verhuurland.

BOVAG zoekt zo spoedig mogelijk contact met de twee genoemde burgemeesters en met de politie in Brabant om op korte termijn te overleggen over de situatie en om de samenwerking verder aan te halen.

Bekijk ook het filmpje op de facebookpagina van BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven.




BOVAG in de media:

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring