Defensie, BOVAG en ROC Midden Nederland beklinken samenwerking

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

BOVAG, het Ministerie van Defensie en het ROC Midden Nederland hebben hun samenwerkingsplannen in de opleidingen bedrijfsautotechniek in een intentieverklaring vastgelegd.

Voor studenten van Defensie wordt het Centrum voor Excellent Vakmanschap Bedrijfsautotechniek (CEV BAT) opgericht, terwijl er voor de studenten die een BBL-leertraject bij merkdealers volgen met ingang van het nieuwe schooljaar een Truck Academy wordt opgestart.
Door de opleidingslocatie voor het ministerie van Defensie en de Truck Academy voor de truckbranche te combineren, wordt het financieel beter mogelijk om een state-of-the-art werkplaats in te richten, die voorzien is van de nieuwste gereedschappen en innovatieve diagnose-apparatuur. Het ROC Midden Nederland zal de nieuwe leerwerkplaats voor bedrijfsautotechniek inrichten op de Structuurbaan 8 te Nieuwegein, direct gelegen naast het huidige pand van het Automotive College.
Het ROC Midden Nederland in Nieuwegein is een van de negen opleidingslocaties die zijn aangewezen als zogenaamde ‘doelmatige ROC’s’. Op deze locaties bundelen het regionale bedrijfsleven en het opleidingsinstituut de krachten om de opleidingen bedrijfsautotechniek naar een hoger niveau te tillen en meer aan te laten sluiten op de praktijk.

Commitment
De rol van de regionale truckdealers en de truckfabrikanten of -importeurs is bij de oprichting van de Truck Academies belangrijk. BOVAG rekent dan ook op een actieve rol van haar leden. Op dit moment maakt BOVAG een ronde langs alle betrokken partijen in de regio van de negen locaties om commitment op te halen.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring