Pas op: 'Eneco-duo' licht verhuurbedrijven op

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Twee mannen hebben deze maand onder valse voorwendselen auto’s gehuurd door het hele land. Ze deden zich daarbij voor als medewerkers van Eneco.

Eén van de mannen mailt dat hij wagenparkbeheerder is bij Eneco en dat hij voor een spoedklus een huurauto nodig heeft. Ter plekke wordt uitgelegd dat de borg privé wordt afgerekend omdat er haast bij is, Eneco werkt normaalgesproken met autorisaties. De mailtjes die de oplichter verstuurt voor de reservering, waren voorzien van een Eneco-logo. Bij nader inzien ging het om een fakemail. In de e-mails werd de naam CheapDagTours een paar keer genoemd. De huurauto’s die door dit duo zijn gehuurd zijn na afloop teruggebracht naar het verhuurbedrijf. In een aantal gevallen was er sprake van schade, waaronder een navigatie die uit de auto is gestolen. Ook zijn de huurkosten niet betaald.

De daders zijn in verschillende delen van Nederland actief. Ze zijn gesignaleerd in onder andere Utrecht, Amsterdam, Nootdorp en Woerden. De mannen zijn in het bezit van geldige identificatiedocumenten. Ze zijn herkenbaar als volgt:

Signalement persoon 1: formele huurder (‘katvanger’)
Man van ongeveer 55 jaar, met een blanke huidskleur. Hij heeft een plat West-Nederlands accent, een vlotte babbel, is kalend en gezet. Hij heeft een kleine tatoeage in de nek.

Signalement persoon 2: oplichter
Man van rond de 30 jaar, met een Indisch uiterlijk. De man heeft een slank postuur, spreekt ABN en gaat netjes gekleed. Opvallend is dat hij dunne sigaren rookt.   

Neem contact op met de politie
Bent u ook opgelicht door deze personen? Of zijn deze personen onlangs in uw bedrijf geweest? Neem bij (pogingen tot) oplichting altijd contact op met de politie via (0900) 88 44.

Hoe herkent u een Eneco-medewerker?
Eneco laat weten zich te distantiëren van deze personen. Eneco geeft bij het bestellen van goederen en diensten altijd digitaal een opdrachtbevestiging met een uniek bestelnummer voor de facturatie, met daarbij de inkoopvoorwaarden. Zo kunt u herkennen dat u daadwerkelijk te maken heeft met een medewerker van Eneco.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring