Jan Lammers: slecht gemanaged succes is toch verliezen

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

Succes is geweldig. Maar als dat niet goed gemanaged wordt, levert dat alsnog verlies op. Oud Formule 1-coureur en Le Mans-winnaar Jan Lammers verraste tijdens het jaarcongres van BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven in Papendal met Cruijffiaanse wijsheden: "Angst jaagt de dief niet weg."

“Succes behalen is een ding, maar de vraag is wat je daarna doet”, zette de Zandvoorter het gehoor in de zaal op scherp. Hij verwees daarbij naar het sportieve succes van het Mercedes Formule 1-team, dat financieel een keerzijde blijkt te hebben. “Ze domineren de Formule 1, maar wel met een jaarverlies van 77 miljoen pond, vanwege prestatiebonussen. Dat zou uw bedrijf nooit kunnen lijden.”

Teamgeest is volgens Lammers van cruciaal belang. “Niet iedereen heeft hetzelfde belang. Dan is het fijn dat iedereen de plicht voelt om toch het maximale bij te dragen.”

Lammers noemde Formule 1-coureur Max Verstappen de ideale werknemer, die voor iedere ondernemer een toegevoegde waarde zou zijn. “No, riep Max toen hem gevraagd werd opzij te gaan. Hij zag het goed. Iemand met het beste idee is de baas.”
Jan-Lammers-2.jpg

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring