Technische helpdesk schadeherstelbedrijven

Laatste update 30 maart 2023 Leestijd: 4 min

01 Technische helpdesk schadeherstelbedrijven

Klaar voor schadeherstel van vandaag en morgen met de technische helpdesk BOVAG Schadesupport. Speciaal voor leden van BOVAG Schadeherstelbedrijven.

Contact opnemen met de technische helpdesk BOVAG schade:
Tel.: 030-659 52 00 
E-mail: techniek@bovag.nl

Om te zorgen dat autoschade- en ruitschadeherstelbedrijven klaar zijn voor de toekomst is het noodzakelijk dat ze gebruik maken van gevalideerde technische informatie. Bij voorkeur kiezen bedrijven zelf de bron van die informatie, zoals de geaccepteerde platformen voor technische informatie van AllData of Thatcham. BOVAG Schadesupport biedt leden van BOVAG Schadeherstelbedrijven ondersteuning bij het verkrijgen van de juiste informatie uit het platform waar ze bij aangesloten zijn. Leden van BOVAG Schadeherstelbedrijven kunnen hier zonder kosten gebruik van maken. Ook als het lid nog niet op een dergelijk platform aangesloten is, kan het bedrijf voor het verkrijgen van informatie gebruik maken van BOVAG Schadesupport.

Waarom technische informatie?

Opdrachtgevers leggen steeds vaker de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het herstel van schade en daarmee ook de (juridische) aansprakelijkheid bij de hersteller. Daarom is het belangrijk dat schadeherstelspecialisten hun technische informatie halen uit gevalideerde bronnen.  

Een correct technisch herstel dat gebaseerd is op de juiste en gevalideerde informatie is belangrijker dan ooit. Met de komst van bestuurderondersteunende systemen (ADAS) moeten bedrijven altijd kunnen onderbouwen welke reparatiemethoden gebruikt zijn en wat de bron van die informatie is. Het spreekt dan ook vanzelf dat de gebruikte technische informatie goed is vastgelegd in het schadedossier.

Waarom BOVAG Schadesupport?

Bij de werkzaamheden aan een moderne auto is dus altijd gevalideerde technische informatie nodig. In de eerste plaats tijdens het herstel van de auto zelf. Na de werkzaamheden is die informatie nodig bij het opmaken van het hersteldossier zodat bedrijven kunnen aantonen hoe en volgens welke methode er gewerkt is. 

Herstellers van het voertuig weten precies welke informatie nodig is. Kunnen zij deze informatie niet vinden of is er een ander advies of slimme tip nodig? Ook dan staan de mensen van BOVAG Schadesupport klaar om te helpen. Bijvoorbeeld bij de het zoeken, vinden, lezen en interpreteren van in het informatie die alleen in het Engels voorhanden is. Maar de technische helpdesk kan bedrijven ook helpen bij het trainen van medewerkers, zodat technisch hoogwaardig schadeherstel met gevalideerde informatie uit de juiste bronnen steeds verder verankerd wordt in het DNA van het bedrijf.

Doel van BOVAG Schadesupport is ervoor zorgen dat medewerkers van schadeherstelbedrijven op termijn geheel zelfstandig technische informatie kunnen verkrijgen zonder bemoeienis van derden. Dat past bij modern schadeherstel en bij een modern schadeherstelbedrijf. Het opvragen van de relevante technische informatie wordt zo een standaardroutine bij de werkvoorbereiding. Immers, bij de calculatie bepaalt de hersteller al welke delen moeten worden ge(de)monteerd, welke delen worden vervangen, etc. en is dus bekend welke informatie nodig is. Maar ook wanneer een bedrijf nog niet is aangesloten op een dergelijk informatieplatform biedt BOVAG Schadesupport hulp!

De technische helpdesk wordt bemand door experts en trainers van AutoNiveau. Zij hebben veel kennis en kunde over schadeherstel, verbindingstechnieken en alle andere (auto)technische gebieden. Zij beantwoorden vragen met een coachende aanpak, die erop is gericht om de vraagsteller te helpen voortaan zelf de juiste informatie te vinden.

BOVAG Schadesupport inschakelen

Ga naar de website: www.bovagschadesupport.nl. U klikt op de button “stel uw vraag” en geeft uw BOVAG-lidmaatschapsnummer op. Daarna kunt u de vraag invoeren. Het support-team neemt waar mogelijk nog dezelfde werkdag contact met u op.

Heeft u problemen met het inloggen? Bel dan BOVAG Ledenadvies: (030) 65 95 300.  

We gaan ervan uit dat u al een informatieplatform tot uw beschikking heeft, zodat we u op afstand helpen en begeleiden in het zoeken en vinden van de nodige informatie. Heeft u nog geen informatieplatform? Ook dan biedt BOVAG Schadesupport ondersteuning.

 

 

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring