Formuleonderzoek Garagebedrijven (ROSA)

Laatste update 13 mei 2019 Leestijd: 2 min

01 Formuleonderzoek Garagebedrijven 2018

Het Relatie Onderzoek Samenwerkingsformules Autobedrijven (ROSA), oftewel het Formuleonderzoek garagebedrijven, brengt al vele jaren in kaart wat ondernemers vinden van de organisatie die samen met uw eigen bedrijfs- of familienaam op uw gevel prijkt.

Steeds meer BOVAG-leden sluiten zich aan bij een formule of garageconcept en dat biedt voor hen dan ook vele voordelen. Maar er zijn natuurlijk ook verbeterpunten of zelfs pijnpunten en zaken die nadere discussie behoeven. Met de uitkomsten van dit uitgebreide onderzoek in de hand gaat BOVAG dan ook om tafel met de formules om ervoor te zorgen dat de randvoorwaarden voor een goed ondernemersklimaat intact blijven.

Download het complete onderzoeksrapport   

Download de resultaten per formule

BOVAG geeft zich deze keer niet beperkt tot de mening van sec BOVAG-leden; sommige formules hebben immers ook niet-leden als deelnemer en we vinden het belangrijk om een zo objectief mogelijk beeld te kunnen schetsen. Het was dan ook prettig om te ervaren dat de franchisers ook vanuit de formules zelf zijn benaderd deel te nemen aan ROSA. Dat heeft uiteraard geleid tot een fors hogere respons dan in 2015, zowel absoluut als relatief, en daarmee tot een nog hogere betrouwbaarheid van de resultaten.

BOVAG vindt het haar taak om autobedrijven zo goed mogelijk te helpen bij het maken van strategische keuzes en daar is betrouwbare informatie over garageformules onlosmakelijk mee verbonden. De relatie tussen BOVAG en de diverse formules is overigens constructief. Dit stelt BOVAG in staat om waar nodig zaken aan de kaak te stellen en samen op te lossen.

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring