Formuleonderzoek Garagebedrijven (ROSA)

Laatste update 31 augustus 2022 Leestijd: 13 min

01 Formuleonderzoek Garagebedrijven 2022

Het Relatie Onderzoek Samenwerkingsformules Autobedrijven (ROSA), oftewel het Formuleonderzoek garagebedrijven, brengt al vele jaren in kaart wat ondernemers vinden van de organisatie die samen met uw eigen bedrijfs- of familienaam op uw gevel prijkt.

Steeds meer BOVAG-leden sluiten zich aan bij een formule of garageconcept en dat biedt voor hen dan ook vele voordelen. Maar er zijn natuurlijk ook verbeterpunten of zelfs pijnpunten en zaken die nadere discussie behoeven. Met de uitkomsten van dit uitgebreide onderzoek in de hand gaat BOVAG dan ook om tafel met de formules om ervoor te zorgen dat de randvoorwaarden voor een goed ondernemersklimaat intact blijven.

Download het complete onderzoeksrapport  

Download de resultaten per formule

Net als in 2020 heeft BOVAG zich niet beperkt tot de mening van sec BOVAG-leden; sommige formules hebben immers ook niet-leden als deelnemer en we vinden het belangrijk om een zo objectief mogelijk beeld te kunnen schetsen. Dankzij de actieve medewerking van de garageformules heeft BOVAG alle deelnemende franchisers kunnen benaderen. Dat heeft geleid tot 773 respondenten in absolute aantallen. Daarmee geeft ROSA een volstrekt representatief beeld van het formulelandschap.

BOVAG vindt het haar taak om autobedrijven zo goed mogelijk te helpen bij het maken van strategische keuzes en daar is betrouwbare informatie over garageformules onlosmakelijk mee verbonden. De relatie tussen BOVAG en de diverse formules is overigens constructief. Dit stelt BOVAG in staat om waar nodig zaken aan de kaak te stellen en samen op te lossen.

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring