Payment service providers

Payment service providers zijn er in verschillende formaten en met elk zijn eigen functionaliteiten. PayPal is internationaal de meest geaccepteerde provider, maar er zijn meer mogelijkheden zoals Mollie en Wise.

PayPal

PayPal is een e-commerce-betalingsplatform dat is ontworpen om betalingen te verzenden en te ontvangen. Het is een van de best beoordeelde services waarmee gebruikers direct met alleen een e-mailadres betalingen over de hele wereld kunnen verzenden of ontvangen. Paypal is actief in 203 landen en ondersteunt veel gebruikte creditcards zoals Visa, Mastercard, Citibank, American Express, enz. Paypal rekent echter wel kosten voor internationale betalingen van 0,90% + vaste QR-kosten per transactie vanaf 10 euro.

Bekijk hier de actuele tarieven van PayPal

Mollie

Mollie is een Nederlandse payment service provider. Mollie ondersteunt alle bekende online betaalmethodes en is beschikbaar voor alle Europese landen inclusief de UK en Zwitserland. Mollie wordt veelal gebruikt door bedrijven met een webshop vanwege makkelijke integratie met websites. Mollie biedt verschillende betaalmethodes aan op een uniforme wijze. Ook is het mogelijk als ondernemer om vanuit een Mollie-account een betaalverzoek te versturen. De kosten van Mollie zijn relatief laag voor overboekingen. 

Bekijk hier de actuele tarieven van Mollie

Wise

Wise is een makkelijke en goedkope manier om vreemde valuta over te maken naar buitenlandse bankrekeningen. Wise omzeilt hoge omwisseltarieven door bankrekeningen aan te houden in verschillende landen. Door goedkope binnenlandse betalingen te gebruiken, blijven hoge tarieven voor internationale betalingen achterwege. Wise gebruikt de wisselkoers tussen banken onderling, en vraagt een kleine vergoeding daarbovenop. De verzender van de valuta betaalt een wisselend bedrag per transactie. Veel gangbare valuta kun je wisselen voor minder dan 1 procent. Wise hanteert een handige calculator die per transactie de kosten weergeeft:

Klik hier voor de Wise calculator
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring