Mondkapjesplicht bij RDW-bezoek

Laatste update 28 oktober 2020 Leestijd: 2 min

Naar aanleiding van het oplopend aantal besmettingen heeft RDW besloten dat vanaf 28 oktober een mondkapje ook verplicht is bij bezoeken door RDW-medewerkers, bijvoorbeeld bij APK-steekproeven. BOVAG heeft begrip voor de verplichting en roept leden op hieraan gehoor te geven, omdat daarmee de APK-dienstverlening door kan blijven gaan.

Op de keurings- en testlocaties van RDW geldt sinds woensdag 30 september al een (gedeeltelijke) mondkapjesplicht. Vanaf 28 oktober gaat dit dus ook gelden voor locaties waar RDW-medewerkers naartoe komen om werkzaamheden te verrichten, zoals bijvoorbeeld bij steekproeven, keuringen aan huis en ADR-keuringen. Voor bedrijven waar een RDW-medewerker komt voor bijvoorbeeld het uitvoeren van een steekproef of een ander (controle)bezoek is het verplicht dat de medewerkers die direct contact hebben met de RDW-medewerker een mondkapje dragen. Deze maatregel neemt RDW omdat de dienst wil dat haar medewerkers hun werk op een veilige manier kunnen uitvoeren. RDW-medewerkers dragen ook verplicht een mondkapje. Meer over deze verplichting en bijbehorende medewerking leest u in een brief van RDW over de mondkapjesplicht.

Bezoek aan RDW keurings- en testlocaties

Voor bezoeken aan de RDW-keuringsstations en het RDW-testcentrum geldt de mondkapjesplicht ook. RDW- medewerkers dragen ook verplicht een mondkapje. Daarbij is het noodzakelijk dat bezoekers de aanwijzingen ter plaatse goed opvolgen. Voor de veiligheid van klanten en medewerkers zijn de richtlijnen van het RIVM leidend op alle RDW-keurings- en testlocaties. Daarnaast is het dringend advies:   

  • alleen op afspraak naar het keuringsstation te komen;
  • alleen te komen; 
  • rekening te houden met de geldende afspraken; 
  • de aanwijzingen van de RDW-medewerkers op te volgen.
Meer informatie vindt u op de website van RDW.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring