Bovag logo

Fietsbedrijven

Inzicht in uw kostenstructuur en kostprijs zijn belangrijk voor uw bedrijfsvoering. Met de BOVAG Kostprijsberekeningstool brengt u deze in kaart. Zo kunt u een onderbouwd uurtarief vaststellen en biedt het u handvatten om strategische keuzes te maken.

Er zijn twee versies van de kostprijsberekeningstool beschikbaar. Voor de uitgebreide versie moet u de tijd nemen, maar levert een gedetailleerd en op maat gesneden inzicht op van uw daadwerkelijke kostprijs. Het invullen van de vereenvoudigde versie kost u weinig tijd, biedt snel inzicht in uw kostenstructuur en geeft een indicatie van uw kostprijs.

Zes redenen om met de BOVAG Kostprijsberekeningstool aan de slag te gaan:

 1. U heeft grip op uw kosten.
 2. U maakt betere afspraken met uw opdrachtgevers.
 3. U krijgt inzicht in waar u kunt bezuinigen of juist investeringen doen.
 4. U voert een beter gesprek met uw bank over financiering.
 5. Regelmatig updaten biedt een actueel inzicht in uw situatie.
 6. Regeren is vooruitzien, zeker met het nieuwe kalenderjaar in zicht.

Start vandaag nog! De handleiding en de instructievideo helpen u stap voor stap om de BOVAG Kostprijsberekeningstool in te vullen.

Stap voor stap uw kostprijs berekenen

De onderstaande documenten en video zijn alleen beschikbaar voor BOVAG-fietsbedrijven. Het is dus nodig om in te loggen voordat u deze kunt downloaden of bekijken.

U vindt de instructievideo op deze pagina.

De handleiding van de BOVAG Kostprijsberekeningstool vindt u hieronder.

De uitgebreide en vereenvoudigde versie van de BOVAG Kostprijsberekeningstool kunt u hieronder downloaden als Excelbestand.

Door de BOVAG Kostprijsberekeningstool te downloaden gaat u akkoord met de onderstaande disclaimer.

Disclaimer

 • De BOVAG Kostprijsberekeningstool is een hulpmiddel en geeft meer inzicht in de eigen kostprijs waarmee iedere ondernemer zijn eigen commerciĆ«le beleid kan vaststellen.
 • De BOVAG Kostprijsberekeningstool bevat een door de gebruiker naar wens aan te vullen overzicht van verschillende posten die van belang kunnen zijn bij de berekening van de kostprijs. De gebruiker is verantwoordelijk voor het bepalen van de voor hem/haar relevante posten en het correct en volledig invullen van de BOVAG Kostprijsberekeningstool.
 • De BOVAG Kostprijsberekeningstool geeft uitdrukkelijk geen richting aan de mate waarin bepaalde kosten(stijgingen) zouden moeten worden doorberekend in de door de ondernemer te hanteren (verkoop)prijzen.
 • BOVAG zal nooit aanbevelingen doen over (minimale) winstopslagen, marges, kosten, prijzen etc.
 • Ondanks alle zorg waarmee de BOVAG Kostprijsberekeningstool tot stand is gebracht, is BOVAG op geen enkele wijze aansprakelijk of verantwoordelijk voor eventuele schade als gevolg van het gebruik van de BOVAG Kostprijsberekeningstool.
 • Bij het gebruik van de vereenvoudigde versie van de BOVAG Kostprijsberekeningstool zijn de uitkomsten indicatief. BOVAG adviseert om voor een gedetailleerd inzicht in de kostprijs de uitgebreide versie van de BOVAG Kostprijsberekeningstool te gebruiken.
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.