Opleiding G607-gaskeuring op 16 en 17 april 2019 | Bunnik

Terug

Kampeerders worden in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk in toenemende mate geconfronteerd met campinghouders die een G607-keurmerk op het kampeermiddel verplicht stellen. BOVAG organiseert daarom samen met Gimeg een opleiding om Nederlandse monteurs voor deze keuring te certificeren. Inmiddels zijn er zo’n honderd bedrijven die een gecertificeerde G607-monteur hebben, nagenoeg allemaal BOVAG-kampeerbedrijven.

De opleiding bestaat uit twee dagen en wordt afgesloten met een examen. Na het behalen van het examen zijn de monteurs gecertificeerd om de G607 gaskeuring uit te voeren. Het certificaat is vijf jaar geldig en kan voor een nieuwe periode van vijf jaar verlengd worden door het volgen van een herhalingscursus. Daarnaast krijgt het bedrijf een klantnummer van het DVFG (Deutscher Verband Flüssiggas), waarmee de formulieren en stickers voor de keuring besteld kunnen worden. Bovendien maakt de certificering het mogelijk om ook Duitse caravans en campers te onderhouden.

Over de opleiding

De opleiding is in het Duits, het examen (meerkeuzevragen) in het Nederlands. Medewerkers van Gimeg zijn aanwezig om eventuele onduidelijkheden te vertalen naar het Nederlands. De kosten voor de opleiding, het examen en het lesmateriaal bedragen € 500,- per persoon exclusief btw. Het is mogelijk om per caravan- en camperbedrijf twee monteurs in te schrijven, bekendheid met de Duitse taal is een voordeel. Alleen bij een totaal van minimaal 35 aanmeldingen kan de opleiding doorgaan. De tweedaagse opleiding vindt plaats op 16 en 17 april 2019, van 8:30 tot 17:00 uur in het BOVAGhuis in Bunnik.

Facturatie

Via onderstaande link kunt u uw monteur(s) inschrijven. Daarna ontvangt u een factuur van Gimeg. Pas na betaling van deze factuur is de inschrijving definitief. Er vindt geen restitutie van het lesgeld plaats. Uiterlijk een week voorafgaand aan de opleiding ontvangt de deelnemer het lesmateriaal met het verzoek deze vooraf door te nemen.

Herkansen?

Heeft u deze opleiding al eens gevolgd, maar bent u niet geslaagd? Herkansen kan ook dit voorjaar. Wilt u herkansen, stuur dan een e-mail met uw gegevens naar caravancamper@bovag.nl.

De inschrijvingstermijn voor de opleiding G607-keuring is inmiddels gesloten.

 

Op een rijtje:

  • Locatie: BOVAGhuis
    Kosterijland 15
    3981 AJ Bunnik
  • Datum: 16 april 2019 t/m 17 april 2019
  • Voor afmeldingen en vragen: caravancamper@bovag.nl

Aankomende vergelijkbare evenementen

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring