Bovag logo
Kwaliteitsnorm BOVAG Erkend Schadeherstel
0%
Terug

Kwaliteitsnorm BOVAG Erkend Schadeherstel

Leden van de afdeling BOVAG Schadeherstelbedrijven staan voor betrouwbaar, goed en veilig schadeherstel. Elk lid van BOVAG Schadeherstelbedrijven dient dan ook te voldoen aan de eisen en normen die zijn vastgelegd in de ‘Kwaliteitsnorm BOVAG Erkend Schadeherstel’.

De wijze waarop deze normen en lidmaatschapsvoorwaarden worden gemonitord en geauditeerd bestaat uit twee onderdelen:

  • Een tweejaarlijks fysieke audit uitgevoerd door Kiwa of Dekra
  • In het tussenliggende jaar dient een Dgitale Zelfevaluatie te worden ingevuld/geactualiseerd

Bestaand lidmaatschap: (her)certificering

Gedurende het lidmaatschap dient het bedrijf te allen tijde te (blijven) voldoen aan de normen en eisen die vastgelegd zijn in de

Kwaliteitsnorm BOVAG Erkend Schadeherstel

. Om dit te waarborgen vindt elke twee jaar een fysieke audit plaats. In het tussenliggende jaar dient door het BOVAG-lid de Digitale Zelfevaluatie te worden ingevuld of te worden geactualiseerd.

Deze termijnen hoeft u zelf niet in de gaten te houden. U ontvangt automatisch van BOVAG een bericht wanneer u de Digitale Zelfevaluatie dient aan te leveren en of deze opgevolgd moet worden door een fysieke audit.

Nieuw lidmaatschap BOVAG Schadeherstelbedrijven

Indien het bedrijf beschikt over geldig Focwa 2-certificaat zal BOVAG de einddatum van dit certificaat overnemen. Het invullen van de Digitale Zelfevaluatie en het uitvoeren van een fysieke audit is dan bij aanvang niet nodig.

Een schadehersteller die lid wil worden van BOVAG Schadeherstelbedrijven maar geen geldig Focwa 2-certificaat kan overleggen, ontvangt van BOVAG een link met inloggegevens naar de omgeving van de Digitale Zelfevaluatie. Nadat deze volledig is ingevuld en afgerond wordt een auditopdracht verstrekt naar een van de certificerende instanties, Kiwa of Dekra. Zij plannen een afspraak met u in.

Geldigheidsduur certificaat BOVAG Erkend Schadeherstel

Indien tijdens de fysieke audit geen tekortkomingen op basis van de gestelde normering wordt vastgesteld en daarmee het advies ‘positief’ is, zal door de afdeling BOVAG Schadeherstelbedrijven (opnieuw) een certificaat met een maximum geldigheidsduur van twee jaar worden afgegeven met vermelding dat het desbetreffende lid voldoet aan alle normen en eisen die gelden voor de Kwaliteitsnorm ‘BOVAG Erkend Schadeherstel’.

Bevestiging resultaat

Op het moment dat u of de Digitale Zelfevaluatie heeft ingevuld of er een fysieke audit heeft plaatsgevonden, wordt het behaalde resultaat per brief aan u bevestigd door BOVAG.

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.