Bovag logo
Scooter Recycling Nederland
0%

Scooter Recycling Nederland

Laatste update 07 november 2023Leestijd: 3 min

01Scooter Recycling Nederland

U kunt als ondernemer meedoen aan het recyclingsysteem voor brom- en snorfietsen. Hiervoor kunt u zich aanmelden bij Scooter Recycling Nederland (SRN).

Wat is het?

Scooter Recycling Nederland is in 2011 opgezet door RAI Vereniging en BOVAG en heeft als doel brom- of snorfietsen op een milieuverantwoorde wijze te recyclen. Scooter Recycling Nederland (SRN) is een vrijwillig initiatief van de brom- en snorfietsbranche.

Hoe werkt het?

De recyclingbijdrage is een bedrag dat een deelnemende importeur int bij de aankoop van een nieuwe brom- of snorfiets. De recyclingbijdrage is vastgesteld op €5,- (inclusief BTW). U bent zelf verantwoordelijk voor het innen van deze bijdrage. U kunt het aan de klant in rekening brengen bij aankoop van een nieuwe scooter- of snorfiets.

Wanneer een klant bij u, als erkend inleverpunt van SRN, een afgedankte scooter- of snorfiets inclusief kentekenbewijs inlevert, registreert u deze via RDW in uw bedrijfsvoorraad. U geeft de laatste eigenaar een vrijwaringsbewijs van zijn voertuig.

Via de website van SRN kunt u vervolgens zelf een scooterdemontagebedrijf binnen een straal van 15 km benaderen om de voertuigen te laten ophalen. Het demontagebedrijf moet het voertuig dan uiterlijk binnen 21 dagen komen ophalen. Hier zijn voor u geen kosten aan verbonden.

Wat levert het op?

SRN zorgt ervoor dat u oude brom- en snorfietsen milieuverantwoord en wettelijk correct kunt laten verwerken. De brom- of snorfiets bestaat voor ongeveer zeventig procent uit metaal, dat goed te recyclen is. Daarnaast worden verschillende materialen gedemonteerd en gerecycled, zoals olie, brandstof en de accu.
Een professioneel recyclingbedrijf haalt de afgemelde voertuigen bij u op voor verdere verwerking. In het register van RDW worden deze brom- en snorfietsen aangemeld als gedemonteerd voertuig. en verdwijnt daarmee uit uw bedrijfsvoorraad. Zo komen ze niet meer terug op de weg.

Wat kost het?

De recyclingbijdrage is vastgesteld op €5,- (inclusief BTW). Uw klant betaalt dit bedrag aan u bij de aankoop van een nieuwe brom- of snorfiets.
Het laten ophalen van de afgedankte voertuigen door een aangesloten demontagebedrijf kost u in principe niets.

Direct van start

Wanneer u bent aangesloten bij SRN kunt u brom- en snorfietsen afmelden door telefonisch of per e-mail contact op te nemen met een demontagebedrijf in uw regio. Bent u nog niet aangesloten, dan kunt u zich daarvoor aanmelden op de website van SRN.


Veelgestelde vragen over scooterrecyclingNaar de dealerpagina van SRN

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Bezig met laden...
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.