Ondernemersklankbord

Laatste update 19 februari 2024 Leestijd: 3 min

01 Wat is het Ondernemersklankbord?

Stichting Ondernemersklankbord (OKB) biedt ondersteuning aan ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Dit kan advies zijn aan starters, of begeleiding van ondernemers die willen groeien, innoveren, reorganiseren overdragen of beƫindigen. Bovendien staan zij ondernemers bij die failliet dreigen te gaan. De adviseurs zijn werkzaam geweest in uiteenlopende sectoren en branches en kennen als geen ander de uitdagingen van het ondernemerschap.

Vanuit welk initiatief is het OKB opgezet?

De stichting Ondernemersklankbord  wordt gesteund door het Ministerie van EZ&K. Het is een onafhankelijke en professionele adviesorganisatie die 300 adviseurs telt. De adviseurs zijn verdeeld over verschillende regio’s in het land en hebben ondernemerservaring en bieden een professionele kijk op zaken. Het zijn allemaal oud-ondernemers, managers of specialisten met een specifiek vakgebied. Bij het OKB zijn ook adviseurs met kennis van de automotive. Zij delen vrijwillig hun expertise met je en geven onpartijdig advies.

De adviseurs zijn over het land verdeeld in regioteams. Elk regioteam heeft gemiddeld 10 tot 15 adviseurs en wordt geleid door een regiovoorzitter. Binnen het team in jouw regio krijg je de adviseur toegewezen die je het beste kan helpen. Jouw adviseur kan zo nodig gebruikmaken van expertise binnen de organisatie.

Hoe werkt een klankbordtraject precies?

Bekijk onderstaande video met een duidelijk stappenplan over het proces van een klankbordtraject:

Wie kunnen er een beroep doen op het Ondernemersklankbord (OKB)?

Het OKB biedt ondersteuning aan ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Dit kan advies zijn aan starters, of begeleiding van ondernemers die willen groeien, innoveren, reorganiseren, overdragen of beƫindigen. Maar ook staat het OKB ondernemers bij die failliet dreigen te gaan. Het OKB is er voor ondernemers met een klein budget.

Wat zijn de kosten van een OKB traject?

Voor een adviestraject van 6 maanden wordt van u een kleine bijdrage van 200 euro gevraagd.

Samenvattend biedt het OKB:

  • Een halfjaar begeleiding
  • Persoonlijke adviesgesprekken
  • Relevante kennis
  • Een ervaren sparringpartner
  • Een adviseur bij u in de buurt

Aanmelden

Wilt u in contact komen met het OKB? Vul dan via onderstaande link het formulier in, dan neemt een adviseur van de Stichting Ondernemersklankbord contact met u op.

Aanmelden Ondernemersklankbord
 

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring