Bovag logo
Voldoet uw vloer nog niet? Vraag een herbeoordeling aan voor 15 november
0%

Nieuwe apk-norm per 1 januari 2022

Laatste update 01 januari 2020Leestijd: 2 min

01Voldoet uw vloer nog niet? Vraag een herbeoordeling aan voor 15 november

​De RDW scherpt de richtlijnen voor de dimlichtcontrole bij de apk aan, zodat ze nauwkeuriger zijn voor de moderne lichttechniek van personenauto’s. Per 1 januari 2022 gelden er nieuwe eisen voor de ondergrond. Een scheve vloer of hefbrug die niet waterpas is afgesteld heeft namelijk ook effect op het meetresultaat.

Als de werkplaatsvloer van uw autobedrijf of truckbedrijf nog niet voldoet aan de nieuwe apk-norm voor vlakke vloeren, is het belangrijk dat u voor 15 november een nieuwe beoordeling aanvraagt bij RDW. Alleen dan kan de RDW garanderen dat een medewerker dit jaar uw bedrijf bezoekt en u de goedkeuring ontvangt. Bent u te laat of voldoet uw keuringsruimte niet aan de regels, dan mag u vanaf 1 januari 2022 geen apk meer uitvoeren.

Bekijk de webinars die BOVAG met RDW heeft gegeven

Oplossingen uit de praktijk

De RDW ziet bij het controleren van de vloer en hefbrug dat een gedeelte niet voldoet. Het probleem ligt vaak bij de plek waar de auto moet staan, waar het testapparaat staat of beiden. RDW is inmiddels oplossingen tegengekomen in de praktijk, voor het uitzetten van de locatie of wat er mogelijk is bij een niet vlakke vloer.

Lees hier de oplossingen van RDW

Vragen?

Als u vragen heeft of een herkeuring wilt aanvragen, kunt u terecht bij de RDW op de volgende plekken:

  • Vragen over de beoordeling? Mail dan uw vraag naar adviseurstoezicht@rdw.nl.
  • Nieuwe beoordeling: Als u een locatie in uw keuringsruimte heeft die niet voldeed en deze heeft aangepast, dan kunt u een nieuwe beoordeling aanvragen via vloermetingen@rdw.nl.
  • Een ander locatie laten meten. Wilt u een andere locatie gebruiken, dan mag u ook een nieuwe beoordeling aanvragen via vloermetingen@rdw.nl.

RDW vraagt om in uw mail het KI-nummer, naam, het adres en het telefoonnummer van uw bedrijf te vermelden.

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Bezig met laden...
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.