Bovag logo
Nuttige inzichten in de verhuurmarkt
0%

Netwerkstudie: blik op de verhuurmarkt tot 2030

Laatste update 23 juni 2023Leestijd: 2 min

01Nuttige inzichten in de verhuurmarkt

De verhuurmarkt is in volop in beweging. De vraag naar flexibele mobiliteitsoplossingen is relevanter dan ooit. Het totaal aantal verhuurde dagen voor personenauto’s en bestelwagens zit tot 2030 dan ook in lift. Bovendien zijn deelautoconcepten niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ondanks positieve signalen over marktomvang en hogere omzet, moeten verhuur- en deelautobedrijven voor de komende jaren rekening houden met veel uitdagingen. Zo stijgen de kosten, waardoor de marge en het verdienmodel onder druk komen te staan. De concentratie in de autoverhuurmarkt kan hierdoor toenemen. Ook de elektrificatie van de verhuurvloot zorgt voor veranderingen van uw businessmodel.

Hoe gaat u als ondernemer om met deze uitdagingen? Waar liggen voor uw bedrijf de kansen voor de toekomst? Welke keuzes kunt u maken? Om alle ontwikkelingen, risico’s en kansen in de verhuurmarkt goed in kaart te brengen heeft BOVAG een studie laten uitvoeren door KPMG. Hiervoor zijn gesprekken gevoerd met verhuurbedrijven, deelautobedrijven, leasemaatschappijen, verzekeraars, autofabrikanten en andere experts. Daarnaast is gebruik gemaakt van beschikbare bronnen voor kwantitatieve gegevens. Samen blikken we vooruit naar 2030, zodat u de koers van uw BOVAG-verhuur- en deelautobedrijf kunt bepalen.

Lees meer over de netwerkstudie

Klik op de onderstaande onderwerpen om meer te lezen over de resultaten van de netwerkstudie.

Trends en ontwikkelingen in de verhuurmarktOntwikkelkansen voor verhuurbedrijvenWat doet BOVAG?


Wilt u meer weten?

U kunt het hele onderzoek en een samenvatting onderaan deze pagina downloaden. Daarnaast organiseert BOVAG verschillende ledenbijeenkomsten in het land om de uitkomsten van het onderzoek toe te lichten en met u te sparren over kansen en mogelijkheden voor uw bedrijf. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met uw branchemanager Martijn Smid of met uw eigen BOVAG-adviseur om het onderzoek te bespreken en de vertaalslag naar uw eigen bedrijf te maken.

Downloads

Lees meer

Hieronder vindt u het persbericht en het verslag van de ledenbijeenkomst waarop de netwerkstudie is gepresenteerd:

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Bezig met laden...
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.