Marktinformatie

Laatste update 29 mei 2019 Leestijd: 2 min

02 BOVAG Conjunctuurpeiling

In de BOVAG Conjunctuurpeiling worden BOVAG-leden twee keer per jaar gevraagd hoe hun bedrijf het afgelopen halfjaar heeft gepresteerd ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. En wat hun verwachting is voor het komende half jaar.

Op alle onderwerpen kunnen ondernemers slechts aangeven of er sprake is van een toename, afname of geen verschil (gelijk gebleven). Dat levert per branche een beeld op van de economische situatie. De onderwerpen waarover leden hun mening kunnen geven, verschillen per afdeling, omdat niet alle vragen voor elk type lid van belang zijn. De volledige conjunctuurpeiling is hieronder per afdeling te downloaden.Ondernemersvertrouwen
Het ondernemersvertrouwen is een zogenoemde stemmingsindicator, die is samengesteld uit de verwachting van BOVAG-leden voor de komende zes maanden ten aanzien van de ontwikkeling van de totale omzet, het aantal werknemers, de winstgevendheid en de investeringen in vaste activa.

Momenteel doen 12 BOVAG-afdelingen mee aan de conjunctuurpeiling: Aanhangwagenbedrijven, Autodealers, Autoverhuurbedrijven, Autowasbedrijven, Bromfiets-bedrijven, Caravan- & Camperbedrijven, Motorbedrijven, Onafhankelijke Autobedrijven, Rijscholen, Tankstations, Truckdealers en Tweewielerbedrijven. De resultaten voor alle BOVAG-leden tezamen worden berekend door het gewogen gemiddelde te nemen van de uitkomsten van deze elf branches. De resultaten worden gewogen op basis van het aantal medewerkers in een branche. Dit betekent dat de Autodealers het zwaarst meewegen in de resultaten van alle BOVAG-leden, gevolgd door de Onafhankelijke Autobedrijven, de Tankstations en de (Brom)fietsbedrijven.

De onderwerpen waarover leden hun mening kunnen geven verschillen per afdeling, omdat niet alle vragen voor elk type lid van belang zijn. Zo hoeven autoverhuurbedrijven, onafhankelijke autobedrijven, rijscholen en tankstations geen vragen over sales omzet, after sales omzet en de orderportefeuille verkoop nieuw in te vullen. Ook onafhankelijke autobedrijven en tweewielerbedrijven hoeven de vragen over de orderportefeuille verkoop nieuw niet in te vullen.

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring