Bovag logo
Tanken zonder betalen
0%

Criminaliteit

Laatste update 01 januari 2020Leestijd: 2 min

07Tanken zonder betalen

Helaas hebben tankstationondernemers regelmatig te maken met doorrijders en kloppers. Het stappenplan tegen tanken zonder betalen helpt u om deze mensen aan te pakken.

Wat is het?

Om doorrijders en kloppers bij tankstations aan te pakken is een stappenplan ontwikkeld. BOVAG werkt hierbij nauw samen met het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Hoe werkt het?

U kunt enkele hulpmiddelen gebruiken voor de aanpak van doorrijders en kloppers.

Doorrijders

Deze personen stappen direct na het tanken de auto in en rijden het terrein af zonder te betalen. In een enkel geval gaat het misschien om een misverstand, maar dit gebeurt zo’n 900 keer per maand. Daarom is het belangrijk om doorrijders zo snel mogelijk aan te geven bij het Openbaar Ministerie via de website Tankenzonderbetalen.nl. Onderaan deze pagina kunt u hulpmiddelen downloaden die u kunt gebruiken bij het omgaan met doorrijders.

Kloppers

Dit zijn klanten die na de auto vol te hebben getankt zonder betaalmiddel aan de kassa verschijnen. Zulke 'klanten' tekenen vaak een schuldbekentenis en laten een onderpand achter, zoals een rijbewijs. Het onderpand wordt echter nooit meer opgehaald en de rekening dus niet voldaan.
U kunt onderaan deze pagina hulpmiddelen downloaden die u kunt gebruiken bij het omgaan met kloppers.

Wat levert het op?

Geef doorrijders en kloppers altijd zo snel mogelijk aan. Daarmee helpt u om het aantal incidenten terug te dringen. Goede camerabeelden kunnen bij het opsporen van doorrijders doorslaggevend zijn. Zorg er dus voor dat de camera's op uw voorterrein alle opstelplaatsen goed in beeld brengen. Goede camerabeelden helpen u de kentekens op de auto te kunnen lezen. In het geval van valse kentekenplaten helpen de beelden de dader en het voertuig beter te identificeren. Doe altijd aangifte, ook als het een valse plaat betreft. Dat lijkt zinloos, maar met uw aangifte kan de politie mogelijke daderpatronen herkennen.

Aangifte

Hoe kan ik aangifte doen? Bent u gedupeerd door een doorrijder of klopper? Doe dan aangifte via de website Tankenzonderbetalen.nl

Doe aangifte

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Bezig met laden...

Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.