De pagina wordt geladen...
Als een bedrijf zegt BOVAG-lid te zijn, dan moet dat natuurlijk ook zo zijn. Als een bedrijf zich ten onrechte uitgeeft als BOVAG-bedrijf, dan doet dat afbreuk aan het vertrouwen in het keurmerk BOVAG en aan het vertrouwen in de andere BOVAG-bedrijven. De woordmerken en beeldmerken van BOVAG zijn daarom gedeponeerd bij het Benelux-merkenbureau. Dit zorgt voor de noodzakelijke merkenrechtelijke bescherming en het geeft BOVAG de mogelijkheid de misbruikers van naam en logo aan te pakken. En dat doet BOVAG dan ook.
Aanpak van merkinbreuk
BOVAG is ‘merkhouder’ van verschillende merken. Zoals het BOVAG-logo, het BOVAG-garantielogo, de slogan ‘Alles voor een betere kilometer’ en het waarschuwingssysteem ELENA. Merkinbreuken en misleiding van het publiek door niet-BOVAG-leden pakt BOVAG direct aan. De misbruiker wordt door de juristen van BOVAG aangesproken, waarbij ook verwezen wordt naar jurisprudentie en kostbare gevolgen van het misbruik. In verreweg de meeste gevallen kiest de misbruiker snel eieren voor zijn geld en haalt hij het logo weer weg. Of stopt hij met het gebruik van de naam BOVAG. Gebeurt dat niet, dan stapt BOVAG uiteindelijk naar de rechter.
Wie misbruik signaleert, kan dat melden via zijn BOVAG-adviseur.
Het Algemeen Verenigingsreglement
BOVAG geeft met zijn merk één herkenbaar ‘gezicht’ aan alle leden. Weten hoe je kunt profiteren van het BOVAG-merk? Klik dan hier. Wil je tot in detail weten hoe het merkgebruik geregeld is? Download dan Algemeen Verenigingsreglement.