Bovag logo
Matchmaking
0%

BOVAG Matchmaking

Laatste update 01 januari 2020Leestijd: 3 min

01Matchmaking

Denkt u erover om uw bedrijf te verkopen? Of zoekt u naar een investering? BOVAG helpt u hierbij met BOVAG-matchmaking.

BOVAG-matchmaking brengt vraag en aanbod samen van zowel aankoop als verkoop van bedrijven. Het is een besloten omgeving, exclusief voor BOVAG-leden met serieuze aan- of verkoopplannen.

Het proces

U meldt zich aan door

dit aanmeldformulier

in te vullen. Een overname-adviseur neemt dan contact met u op.

Deze adviseur ondersteunt in het opstellen van een zoekprofiel of van een bedrijfsprofiel. Wanneer deze is gemaakt, gaat de adviseur op zoek naar een mogelijke match. Dit pakt hij grondig aan. Zo kijkt hij eerst of het bedrijf verkoopbaar is. Wat is de winstverwachting op de lange termijn? Zijn er leverancierscontracten die sterk resultaatbepalend zijn en zijn deze overdraagbaar? De tweede stap is om te kijken hóe het bedrijf kan worden verkocht. Wat is de juridische vorm en zit er onroerend goed bij? Vervolgens kijkt de adviseur wat het vermogen en inkomen van de ondernemer zal zijn nadat zijn bedrijf is verkocht. Dan pas gaat de overname-adviseur op zoek naar een koper. Als hij deze heeft gevonden, bekijkt hij wie de belangen van de koper of verkoper kan vertegenwoordigen.

Niet verkoopbaar

Het kan zo zijn dat in de eerste fase al blijkt dat het bedrijf niet verkoopbaar is. In dat geval ondersteunt BOVAG bij het opstellen van een beëindigingsplan. Daarbij kunnen ook de andere diensten van BOVAG worden ingeschakeld, zoals het Ondernemersklankbord die u ondersteunen in te maken keuzes, BOVAG-werkgeverscoaching voor het begeleiden van en naar werk of hulp wanneer er een bestemmingsplan voor het te verkopen bedrijfspand moet worden gewijzigd en BOVAG Ledenadvies voor juridisch advies op onder andere dealercontracten.

Alfa Consultants

Voor BOVAG-matchmaking werkt BOVAG samen met Alfa Consultants. Dit bedrijf heeft specialistische MKB-kennis op het gebied van overnames, bedrijfswaarderingen en financieringen. De kosten voor het laten zoeken naar een geschikte koper of verkoper, waaronder het opstellen van een aan- of verkoopprofiel en een eerste gesprek met Alfa Consultants om te bepalen of de onderneming verkoopbaar is, liggen voor BOVAG-leden tussen 1.500 en 2.000 euro exclusief btw.

Hoe start ik?

Gebruik maken van BOVAG-matchmaking gaat eenvoudig: vul

dit formulier

in

en een professionele overname-adviseur neemt contact met u op en start met de begeleiding van uw zoektocht.

Aanmelden

Indien u het formulier invult, wordt de inhoud hiervan automatisch zonder verdere tussenkomst van BOVAG door gezet naar Alfa Consultants B.V. gevestigd aan de Van Siburgstraat 2-4 in Nijkerk. Alfa zoekt als onze partner vervolgens contact met u voor de verdere opvolging van deze mail.

Verder lezen?

Dossiers met dezelfde categorie

Bezig met laden...
Door gebruik te maken van onze website geeft U toestemming voor het plaatsen van tracking cookies.